کوچک بودن بیضه و ناباروری
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ناباروری مردان / آیا کوچک بودن بیضه باعث ناباروری میشود؟

آیا کوچک بودن بیضه باعث ناباروری میشود؟

بیضه‌ها از جمله غده‌های مهم بدن مردان است که وظیفه‌ی تولید و ذخیره اسپرم و همچنین ترشح هورمون‌هایی نظیر تستوسترون را بر عهده دارد. این بخش از اندام مردان که خارج از بدن و درون کیسه‌ای به نام کیسه بیضه در پشت آلت تناسلی قرارگرفته است. اگرچه اندازه بیضه‌ها تأثیر خاصی روی سلامتی عمومی فرد نمی‌گذارد؛ اما ابعاد آنها در تعیین قدرت باروری مردان بسیار مهم است. درصورتی‌که علت کوچک شدن بیضه افزایش سن یا عوامل طبیعی دیگر باشد؛ این اتفاق به‌صورت آهسته و آرام‌آرام رخ می‌دهد و مشکلی هم برای سلامتی فرد به وجود نمی‌آورد. یکی از عوارض و پیامدهای کوچک شدن بیضه مردان ، ایجاد مشکلات ناباروری در آنها است که به وضعیت اسپرم ها مربوط می شود. از طرفی طبق مطالعات و تحقیقات، تعداد اسپرم ها رابطه مستقیمی با اندازه بیضه ها دارد. به عبارتی مردان دارای بیضه های کوچک تر، اسپرم کمتری نسبت به دیگر افراد تولید می کنند؛ بنابراین همین موضوع روی کاهش قدرت و کیفیت باروری آنها اثر می گذارد. به همین دلیل توصیه می‌شود که والدین از بدو تولد نوزادان پسر خود، آنها را برای معاینات کلی به همراه ارزیابی شکل و اندازه و محل قرارگیری بیضه‌ها، نزد پزشک ببرند. همچنین پیش از تولد نوزاد، با سونوگرافی می‌توان تغییرات اندازه بیضه و کوچک یا بزرگ بودن آن را مشخص کرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هرگونه مشکل و خطر بروز ناباروری در آینده، پزشک بلافاصله اقدام به درمان نوزاد می‌کند.

اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

علت کوچک شدن بیضه

علائم کوچک شدن بیضه

اغلب بارزترین علامت، کوچک شدن قابل توجه یک یا هر دو بیضه است. با این حال، بسته به سن فرد و بیماری زمینه ای، فرد ممکن است متوجه علائم دیگری نیز بشود. افرادی که هنوز به سن بلوغ نرسیده باشد، ممکن است متوجه این موارد شوند:

کوچک بودن بیضه

اندازه طبیعی بیضه

معمولاً اندازه‌های نرمال بیضه‌ها شامل طول متوسط 6/4سانتی‌متردر محدوده 6/3 الی 5/5، عرض متوسط 6/2سانتی‌متر در محدوده 1/2 الی 2/3 و حجم متوسط 6/18سانتی‌متر مکعب می‌باشد؛ بنابراین لازم است که مردان نسبت به تغییر سایز بیضه ها حساس باشند و سریعاً به پزشک مراجعه کنند.

تشخیص علل کوچک شدن بیضه

فرد بعد از بروز نشانه‌های کوچک شدن بیضه‌ها مانند درد، تورم به پزشک مراجعه می‌کند. اولین اقدام پزشکان برای تشخیص علت کوچک شدن بیضه‌ها گرفتن شرح حال از بیمار است. شرح حال بیمار که به پزشک برای تشخیص کمک می‌کند شامل موارد زیر است.

درمان کوچک شدن بیضه

  1. درمان کوچک شدن بیضه‌ها بستگی به علت ایجاد آن و پیشرفت عارضه دارد.
  2. درمان کوچک شدن بیضه‌ها با دارو
  3. در مواردی که علت کوچک شدن بیضه‌ها عفونت باشد درمان با آنتی بیوتیک عفونت را از بین می‌برد و روند کوچک شدن بیضه را متوقف می‌کند.
  4. درمان کوچک شدن بیضه‌ها با جراحی
  5. درمان واریکوسل با جراحی یک اقدام برای درمان کوچک شدن بیضه‌ها است. در این روش پزشکان رگ یا رگ‌های کوچک شده را ترمیم می‌کنند و با این روش خون‌رسانی به بیضه افزایش می‌یابد و تولید اسپرم بیشتر می‌شود. در این حالت کوچک شدن بیضه‌ها نیز رفع می‌شود. البته در مواردی جراحی واریکوسل خود سبب کوچک شدن بیضه‌ها می‌شود.
  6. اگر کوچک شدن بیضه به علت پیچ خوردگی بیضه باشد جراحی اقدام مناسب درمانی برای معالجه‌ی فرد است. البته این جراحی اقدام اورژانسی برای رفع مشکل بیمار است.

بدخیمی یا سرطان پروستات ، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. با این وجود اگر این بیماری زود تشخیص داده شود (زمانی که هنوز محدود به غده پروستات است)، بهترین شانس برای درمان موفقیت آمیز را دارد. شما می‌توانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علائم سرطان مثانه در زنانعلائم سرطان مثانه در زنان

سرطان مثانه زمانی ایجاد می‌ شود که سلول‌ های پوشاننده مثانه سالم شروع به تغییر و رشد خارج از کنترل می‌ کنند و تومور تشکیل می‌ دهند.برای مدتی طولانی، گمان رایج در مورد سرطان مثانه این بود که فقط مردان مسن به آن مبتلا می‌ شوند. اما سرطان مثانه در زنان نیز شایع است. ... ادامه مطلب

سرطان پروستات چه عوارضی دارد؟سرطان پروستات چه عوارضی دارد؟

سرطان پروستات یکی از مشکلات رایج پروستات است که منجر به ایجاد عوارض جانبی مختلفی در مردان می‌ شود. برخی از این عوارض جانبی به دلیل روش درمانی استفاده شده است. اگرچه این روش‌ های درمانی منجر به کاهش سرعت گسترش سرطان می‌ شوند اما مزایا و عوارض جانبی خود را نیز دارند. ... ادامه مطلب

اهمیت خود آزمایی بیضه در تشخیص و درمان زودهنگام سرطان بیضهاهمیت خود آزمایی بیضه در تشخیص و درمان زودهنگام سرطان بیضه

خودآزمایی بیضه یکی از روشهای تشخیصی است که شامل بررسی ظاهر و احساس بیضه ها است. خودآزمایی بیضه می تواند به شما آگاهی بیشتری از وضعیت بیضه ها بدهد و به شما در تشخیص تغییرات کمک کند و همچنین می تواند شما را از مشکلات بالقوه بیضه آگاه کند. ... ادامه مطلب

انواع بدخیمی های مثانهانواع بدخیمی های مثانه

سرطان یا بدخیمی در مثانه زمانی به وجود می‌آید که سلول‌های سازنده‌ی بخش‌های مختلف مثانه توانایی تنظیم رشد و تقسیم سلولی را از دست بدهند. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین