درمان کاهش میل جنسی مردان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات ادراری / علائم کاهش میل جنسی در آقایان

علائم کاهش میل جنسی در آقایان

میل جنسی پایین بیانگر کاهش علاقه به فعالیت جنسی است. از دست دادن علاقه به رابطه جنسی معمول بوده و سطح میل جنسی در طول زندگی متفاوت است. همچنین طبیعی است که علایق شما با همسرتان مطابقت نداشته باشد.با این حال، کاهش میل جنسی برای مدت طولانی ممکن است برای برخی افراد نگرانی ایجاد کند. گاهی اوقات می‌تواند نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای باشد.

اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

علائم کاهش میل جنسی در مردان:

اگر میل جنسی پایینی دارید، ممکن است متوجه شوید که کمتر به رابطه جنسی فکر می‌کنید، مثل گذشته به راحتی درگیر نمی‌شوید یا احساس می‌کنید که نمی‌توانید تحریک شوید.

علت کاهش میل جنسی در مردان:

در زیر چند علت بالقوه کاهش میل جنسی در مردان آورده شده است:

تستوسترون یک هورمون مردانه مهم است. در مردان، بیشتر در بیضه‌ها تولید می‌شود . تستوسترون مسئول ساخت عضلات و توده استخوانی و تحریک تولید اسپرم است. سطح تستوسترون شما نیز در میل جنسی شما نقش دارد. سطح نرمال تستوسترون متفاوت است. با این حال، طبق دستورالعمل‌های انجمن اورولوژی آمریکا (AUA)، مردان بالغ زمانی که سطح آن‌ها به زیر 300 نانوگرم در دسی لیتر (ng/dL) می‌رسد، تستوسترون پایین یا T پایین دارند. هنگامی که سطح تستوسترون شما کاهش می‌یابد، تمایل شما به رابطه جنسی نیز کاهش می‌یابد.کاهش تستوسترون بخشی طبیعی از افزایش سن است. با این حال، کاهش شدید تستوسترون می‌تواند منجر به کاهش میل جنسی شود.

مصرف برخی داروها می‌تواند سطح تستوسترون را کاهش دهد که به نوبه خود ممکن است منجر به کاهش میل جنسی شود.به عنوان مثال، داروهای فشار خون مانند مهارکننده‌های ACE و مسدودکننده‌های بتا ممکن است از انزال و نعوظ جلوگیری کنند.
سایر داروهایی که می‌توانند سطح تستوسترون را کاهش دهند، عبارتند از:

  1. شیمی درمانی یا پرتودرمانی برای سرطان
  2. و هورمون‌هایی که برای درمان سرطان پروستات استفاده می‌شوند
  3. کورتیکواستروئیدها
  4. مسکن‌های اپیوئیدی مانند مورفین و اکسی کدون
  5. یک داروی ضد قارچ به نام کتوکونازول
  6. سایمتیدین که برای سوزش سر دل و بیماری ریفلاکس معده به مری استفاده می‌شود.
  7. استروئیدهای آنابولیک که ممکن است توسط ورزشکاران برای افزایش توده عضلانی استفاده شود
  8. داروهای ضد افسردگی خاص

سندرم پای بی قرار (RLS) تمایل غیرقابل کنترل برای حرکت دادن پاها است. یک مطالعه نشان داد که مردان مبتلا به RLS نسبت به مردان بدون RLS در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال نعوظ (ED) هستند. ED زمانی رخ می‌دهد که مردی نتواند نعوظ داشته باشد یا نعوظ را حفظ کند.
در این مطالعه، محققان کشف کردند که مردانی که حداقل پنج بار در ماه به RLS مبتلا می‌شوند، حدود 50 درصد بیشتر از مردان بدون RLS در معرض ابتلا به ED بودند . همچنین، مردانی که دوره‌هاي RLS را بیشتر تجربه می‌کردند، حتی بیشتر در معرض ناتوانی جنسی بودند.

میل جنسی

افسردگی تمام بخش‌های زندگی انسان را تغییر می‌دهد. افراد مبتلا به افسردگی کاهش یا عدم علاقه کامل به فعالیت‌هایی را که زمانی لذت بخش می‌دانستند، از جمله رابطه جنسی، تجربه می‌کنند.
کاهش میل جنسی نیز یکی از عوارض جانبی برخی از داروهای ضد افسردگی است، از جمله:

  1. مهارکننده‌های بازجذب سروتونین- نوراپی‌نفرین، مانند دولوکستین
  2. مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین، مانند فلوکستین و سرترالین
  3. با این حال، نوراپی‌نفرین و مهارکننده بازجذب دوپامین بوپروپیون نشان داده نشده است که میل جنسی را کاهش دهد.

هنگامی که به دلیل تاثیرات یک بیماری مزمن سلامتی، مانند درد مزمن، احساس خوبی ندارید، احتمالا رابطه جنسی در لیست اولویت‌های شما قرار ندارد.برخی از بیماری‌ها، مانند سرطان، می‌توانند تعداد تولید اسپرم شما را نیز کاهش دهند.سایر بیماری‌های مزمن که می‌توانند بر میل جنسی شما تاثیر بگذارند، عبارتند از:

  1. دیابت نوع 2
  2. چاقی
  3. فشار خون بالا
  4. کلسترول بالا
  5. نارسایی مزمن ریه، قلب ، کلیه و کبد

مطالعه‌ای در مجله پزشکی خواب بالینی نشان داد که مردان غیر چاق مبتلا به آپنه انسدادی خواب (OSA) سطوح تستوسترون پایین‌تری را تجربه می‌کنند. به نوبه خود، این امر منجر به کاهش فعالیت جنسی و میل جنسی می‌شود. در این مطالعه، محققان دریافتند که تقریبا یک سوم از مردانی که آپنه خواب شدید داشتند، سطح تستوسترون را نیز کاهش دادند. در یکی دیگر از مطالعات اخیر در مردان جوان و سالم، سطح تستوسترون پس از یک هفته محدودیت خواب 10 تا 15 درصد کاهش یافت و به 5 ساعت در شب رسید.محققان دریافتند که اثرات محدود کردن خواب بر سطح تستوسترون به ویژه بین ساعت 2:00 بعد از ظهر تا 10:00 شب روز بعد مشهود است.

سطح تستوسترون، که با میل جنسی مرتبط است، زمانی که مردان در اواخر نوجوانی خود هستند، به بالاترین سطح خود می‌رسد. در سال‌های بالاتر، ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا ارگاسم، انزال و برانگیختگی داشته باشند. نعوظ ممکن است سخت نباشد و بیشتر طول بکشد. با این حال، داروهایی در دسترس هستند که می‌توانند به درمان این مشکلات کمک کنند.

اگر در موقعیت‌ها یا دوره‌های پرفشاری حواستان پرت می‌شود، میل جنسی ممکن است کاهش یابد. این به این دلیل است که استرس می‌تواند سطح هورمون شما را مختل کند. شریان‌های شما ممکن است در مواقع استرس باریک شوند. این باریک شدن جریان خون را محدود کرده و به طور بالقوه باعث ED می‌شود. در یک مطالعه از جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) دریافتند که اختلال استرس خطر اختلال عملکرد جنسی را بیش از سه برابر افزایش می‌دهد.

عزت نفس به عنوان نظر کلی یک فرد در مورد خود تعریف می‌شود. عزت نفس پایین، اعتماد به نفس پایین و تصویر ضعیف بدن می‌تواند بر سلامت عاطفی و رفاه شما تاثیر بگذارداگر احساس می‌کنید که جذاب نیستید، یا نامطلوب هستید، احتمالا رویارویی جنسی را کاهش می‌دهد. دوست نداشتن چیزی که در آینه می‌بینید حتی می‌تواند باعث شود که از داشتن رابطه جنسی کاملا اجتناب کنید.عزت نفس پایین ممکن است باعث اضطراب در مورد عملکرد جنسی شود که منجر به مشکلات ED و کاهش میل جنسی می‌شود.با گذشت زمان، مسائل مربوط به عزت نفس می‌تواند منجر به مشکلات سلامت روان بزرگ‌تر شود، مانند افسردگی، اضطراب، و سوء مصرف مواد مخدر یا الکل که همگی با میل جنسی کم مرتبط هستند.

ورزش کم یا زیاد نیز می‌تواند باعث کاهش میل جنسی در مردان شود.ورزش خیلی کم (یا اصلا هیچ) می‌تواند منجر به طیفی از مشکلات سلامتی شود که می‌تواند بر میل و برانگیختگی جنسی تاثیر بگذارد.
ورزش منظم ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند چاقی، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 را کاهش دهد که همگی با کاهش میل جنسی مرتبط هستند. ورزش متوسط باعث کاهش سطح کورتیزول در شب و کاهش استرس می‌شود که می‌تواند به افزایش میل جنسی کمک کند.از سوی دیگر، نشان داده شده است که ورزش بیش از حد بر سلامت جنسی تاثیر می‌گذارد. در یک مطالعه ، سطوح بالاتر تمرینات استقامتی شدید و طولانی مدت منظم با کاهش نمرات میل جنسی در مردان مرتبط بود.

نوشیدن الکل سنگین یا بیش از 14 نوشیدنی مخلوط در هفته نیز با کاهش تولید تستوسترون مرتبط است. در طی یک دوره زمانی طولانی، مقادیر زیاد الکل می‌تواند میل جنسی شما را کاهش دهد.

علاوه بر الکل، استفاده از تنباکو، ماری جوانا و داروهای غیرقانونی مانند مواد افیونی نیز با کاهش تولید تستوسترون مرتبط است. این می‌تواند منجر به کمبود میل جنسی شود. همچنین مشخص شده است که سیگار بر تولید اسپرم و حرکت اسپرم تاثیر منفی دارد .

عوارض جسمی و عاطفی کاهش میل جنسی در مردان:

کاهش میل جنسی می‌تواند برای مردان بسیار ناراحت‌کننده باشد. میل جنسی کم می‌تواند منجر به یک چرخه معیوب از عوارض جسمی و عاطفی شود، از جمله ED (ناتوانی در حفظ نعوظ به اندازه کافی برای داشتن رابطه جنسی رضایت بخش).
ED ممکن است باعث شود مردی در مورد رابطه جنسی دچار اضطراب شود که می‌تواند منجر به تنش و درگیری بین او و شریک زندگی‌اش شود که به نوبه خود ممکن است منجر به برخوردهای جنسی کمتر و مشکلات بیشتر در رابطه شود.
عدم انجام سکس به دلیل ED می‌تواند باعث ایجاد احساس افسردگی، مشکلات عزت نفس و تصویر ضعیف بدن شود.

درمان کاهش میل جنسی در مردان:

درمان برای کاهش میل جنسی اغلب به علت مشکل بستگی دارد.به عنوان مثال، یک پزشک ممکن است تغییر دارویی را که باعث عوارض جانبی مرتبط با رابطه جنسی می‌شود یا درمان هرگونه بیماری زمینه‌ای که میل جنسی فرد را کاهش می‌دهد، توصیه کند.
گاهی اوقات، تغییرات ساده در شیوه زندگی ممکن است به فرد کمک کند تا میل جنسی را دوباره به دست آورد. خوردن یک رژیم غذایی مغذی، خواب کافی، کاهش یا حذف الکل و کاهش وزن ممکن است به افزایش علاقه به رابطه جنسی و بهبود سلامت کلی فرد کمک کند.
برای برخی افراد، گفتار درمانی یا جنسی درمانی می‌تواند کمک‌کننده باشد. درمان می‌تواند به افراد کمک کند تا با تروما مقابله کنند، عزت نفس خود را بهبود بخشند و رابطه خود را با شریک زندگی خود تقویت کنند.

هورمون درمانی:

اگر مردی دارای تستوسترون پایین و علائم آزاردهنده باشد، پزشک ممکن است درمان جایگزینی تستوسترون را توصیه کند. این دارو می‌تواند به صورت موضعی یا تزریقی باشد.

اورولوژی آنکولوژی شاخه تخصصی اورولوژی است که به تشخیص و درمان سرطان‌های دستگاه ادراری مردانه و زنانه و اندام‌های تناسلی مردانه می‌پردازد. سرطان‌های اورولوژیک بسیار رایج هستند و بخش قابل توجهی از فعالیت‌های پزشکی و جراحی اورولوژیست‌ها را تشکیل می‌دهند. همشهریان گرامی! اگر با علائم ذکر شده مرتبط با سرطان های دستگاه ادراری مواجه شدید؛ به اوروانکولوژیست در اصفهان مراجعه نمایید.




نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عمل تنگی مجرای ادراری به چه مراقبتهایی نیاز دارد و عوارض آن چیست؟عمل تنگی مجرای ادراری به چه مراقبتهایی نیاز دارد و عوارض آن چیست؟

اکثر بیماران بعد از جراحی تنگی مجرای ادرار سریع بهبود پیدا می‌ کنند. ممکن است چند هفته زمان برای کاهش تورم و بهبودی کامل ناحیه جراحی نیاز باشد ... ادامه مطلب

کلیه نابجا یا اکتوپیک چیست؟کلیه نابجا یا اکتوپیک چیست؟

کلیه اکتوپیک یا نابجا یک نقص مادرزادی محسوب می‌ شود که در هنگام تولد ملاحظه می ‌شود. در این حالت کلیه یا در قسمت پایین یا در سمت مقابل و یا در قسمت با ... ادامه مطلب

عمل جراحی پروستاتکتومی چیست؟عمل جراحی پروستاتکتومی چیست؟

غده پروستات در لگن مرد و در زیر مثانه قرار دارد ومجرای ادراری را احاطه کرده است که ادرار را از مثانه به آلت تناسلی می رساند. عمل پروستاتکتومی برای درمان تعدادی از عارضه هایی که بر پروستات تأثیر می گذارد استفاده می شود. پروستاتکتومی یک روش جراحی برای برداشتن جزئی یا کامل پروستات است. ... ادامه مطلب

علت به وجود آمدن کیست کلیهعلت به وجود آمدن کیست کلیه

اگر کیست های کلیوی بیش از حد بزرگ شوند، ممکن است عفونی، دردناک و سبب به وجود آمدن علائمی دیگر شوند.بیماری کلیه پلی کیستیک وضعیتی ژنتیکی است که می توان ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین