درمان سرطان مثانه با تارگت تراپی | هزینه تارگت تراپی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان مثانه / نحوه انجام تارگت تراپی سرطان مثانه

نحوه انجام تارگت تراپی سرطان مثانه

مثانه عضوی تو خالی در لگن تحتانی است و دارای دیواره های عضلانی قابل انعطاف می باشد که می تواند برای نگه داشتن ادرار کشیده شده و با فشار دادن آن را از بدن خارج کند. ادرار مواد زائد مایعی است که توسط کلیه ساخته می شود و سپس از طریق لوله ای به نام حالب به مثانه منتقل می شود. هنگام ادرار کردن، عضلات مثانه منقبض می شوند و ادرار از طریق لوله ای به نام مجرای ادرار از مثانه خارج می شود. سرطان مثانه زمانی آغاز می‌شود که سلول‌های پوشاننده‌ ی سطح داخلی مثانه تغییر کنند و رشد آنها از کنترل خارج شود و توده‌ای به نام تومور ایجاد می‌شود. درمان هدفمند یا تارگت تراپی یکی از روش های درمانی برای انواع مختلف سرطان و کاهش عوارض ناشی از آنها به شمار می رود که از طریق آن می توان بعضی سرطان های پیشرفته یا سرطان هایی با متاستاز گسترده را تحت کنترل در آورده و از بروز سریع و غیر قابل کنترل علائم حاصل از آن پیشگیری کرد. در تارگت تراپی بر خلاف سایر شیوه های درمانی که در بیماران مبتلا به سرطان مورد استفاده قرار می گیرد، میزان اثرات سیستمیک و کلی که بر اندام های مختلف بدن، علاوه بر عضو دچار سرطان، بر جای می گذارد بسیار کمتر می باشد و تنها با هدف گرفتن بافت نشانه و هدایت داروها و مواد شیمیایی و اشعه ها به سمت بافت و توده مورد نظر، می توان آن را تحت تأثیر قرار داده و توده هایی که در محل در حال رشد هستند را متزلزل نمود و از رشد هر چه بیشتر آنها پیشگیری کرد.

برخی از بدخیمی یا سرطان های مثانه پس از درمان، که ممکن است جراحی سرطان مثانه باشد یا شیمی درمانی و ... مجددا عود می‌کنند. این حالت از جمله در سرطان‌هایی با رشد سریع و غیرتهاجمی بیشتر مشاهده می‌شود. این مسئله بر اهمیت تشخیص درست نوع سرطان و روش درمانی استفاده‌شده تاکید می‌کند. همچنین باید به این مسئله نیز توجه داشت که تشخیص سرطان و بدخیمی‌های مثانه در مراحل اولیه‌ی خود تاثیر بسیار مهمی در احتمال موفقیت روش‌های درمان سرطان مثانه خواهد داشت. اگر با علائم بدخیمی مثانه مواجه شدید؛ می‌توانید به ارولوژیست مراجعه نمایید تا با تشخیص به موقع بیماری شما، ریسک احتمالی مواجهه با عوارض سخت را به حداقل ممکن کاهش دهند.

تارگت تراپی چیست؟

روش درمانی تارگت تراپی که با نام درمان هدفمند نیز شناخته می‌شود، از روش‌های جدید درمانی است که در از بین بردن و نابودی انواع سلول‌های سرطانی کاربرد دارد. همانطور که از نام این روش پیدا است، می‌توان از داروهای آن برای حمله به اهداف خاصی مانند گیرنده‌ها یا پروتئین‌های سلول‌های سرطانی استفاده کرد. در واقع، در این روش از درمان سرطان، به فرد بیمار داروهای بخصوصی داده می‌شود که در سطح آنها مارکرها یا نشانه‌های مشخصی قرار گرفته‌اند و تعیین‌کننده فعالیت و عملکرد سلول‌های غیرطبیعی و یا همان سلول‌های سرطانی در بدن فرد بیمار می‌باشند. این روش درمانی به واسطه حمله به مشخصه‌های ژنتیکی سلول که باعث رشد و تقسیم آن می‌شوند، با هدف کند کردن رشد تومور سرطانی و یا متوقف کردن آن انجام می‌شود. علاوه بر آن، داروهای تارگت‌تراپی در برخی موارد می‌تواند به سایر روش‌های درمانی سرطان مانند شیمی درمانی نیز، کمک کند.

علت سرطان مثانه

سرطان مثانه زمانی شروع می شود که سلول های مثانه دچار تغییر (جهش) در DNA خود شوند. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. این تغییرات به سلول می گویند که به سرعت تکثیر شود و در مواقعی که سلول های سالم می میرند به زندگی خود ادامه دهند. سلولهای غیرطبیعی توموری را تشکیل می دهند که می تواند به بافت طبیعی بدن حمله کرده و آنها را از بین ببرد. با گذشت زمان، سلولهای غیرطبیعی می توانند جدا شده و در بدن گسترش (متاستاز) یابند.

علائم سرطان مثانه

علائم و نشانه‌های بیماری سرطان مثانه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

نحوه انجام تارگت تراپی سرطان مثانه

عوامل خطر سرطان مثانه

عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند شامل موارد زیر می شوند:

انواع سرطان مثانه

انواع مختلفی از سلول ها در مثانه می توانند سرطانی شوند. نوعی از سلول های مثانه که به سرطان مبتلا می شوند تعیین کننده نوع سرطان مثانه هستند و همین نوع سرطان، تعیین کننده روش درمانی مناسب برای فرد می باشد.

انواع سرطان های مثانه شامل موارد زیر می شوند:

۱-کارسینوم اوروتلیال

کارسینوم اوروتلیال که قبلاً کارسینوم سلول های بینابینی نامیده می شد به سرطان سلول های پوشاننده سطح داخلی مثانه می گویند. هنگام پر شدن مثانه سلول های اوروتلیال گسترش یافته و هنگامی که مثانه خالی است منقبض می شوند. همین سلول ها در سطح داخلی میزنای ها و میزراه نیز وجود دارند و امکان دارد که در آنها تومور تشکیل شود.

۲-کارسینوم سلول های سنگفرشی

کارسینوم سلول های سنگفرشی با تحریک مزمن مثانه در ارتباط است برای مثال این تحریک می تواند ناشی از یک عفونت یا استفاده بلند مدت از یک کاتتر ادراری باشد. وقوع سرطان سلول های سنگفرشی مثانه در ایالات متحده نادر است. این سرطان بیش تر در مناطقی از دنیا شایع است که ابتلا به یک عفونت انگلی خاص (شیستوزوما)، عامل شایع عفونت های مثانه است.

۳-آدنوکارسینوما (سرطان سلول های غدد)

آدنوکارسینوما در سلول هایی رخ می دهد که غدد ترشح کننده موکوس را در مثانه می سازند. رخداد آدنوکارسینومای مثانه در ایالات متحده نادر است. برخی سرطان های مثانه شامل بیش از یک نوع سلول می شوند.

تشخیص سرطان مثانه

پزشک شما ممکن است با استفاده از یک یا چند روش زیر سرطان مثانه را تشخیص دهد:

نحوه انجام تارگت تراپی سرطان مثانه

چگونگی و نحوه انجام درمان تارگت تراپی و مصرف داروهای آن به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین این عوامل، ملاحظات بالینی و ترجیحات شخصی هستند. معمولاً داروهای درمان تارگت‌تراپی به شیوه‌های زیر توسط پزشک تجویز می‌شوند:

عوارض تارگت‌تراپی

استفاده از روش‌های تارگت‌تراپی و درمان سلول‌های سرطانی با استفاده از این روش، غالباً فرآیندی در نظر گرفته می‌شود که عوارض جانبی کمتری را در مقایسه با سایر روش‌های درمان سرطان ایجاد می‌کند؛ اما در هر صورت این درمان بدون عارضه نخواهد بود و ممکن است برخی از داروهای درمانی این روش روی عملکرد سلول‌ها تأثیرگذار باشد و باعث ایجاد عوارض جانبی شود. یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی برخی روش‌های تارگت‌تراپی، عارضه‌ها و مشکلات پوستی است که این مشکلات عبارتند از: جوش، خشک شدن پوست، حساسیت به نور، التهاب نوک انگشت، خارش و قرمز شدن پوست.

سایر عوارض جانبی روش‌های تارگت‌تراپی که ممکن است برای برخی افراد ایجاد شوند نیز، در موارد زیر خلاصه می‌شوند:

برخی از عوارض جانبی تارگت‌تراپی معمولاً بلافاصله پس از پایان دوره درمانی برطرف می‌شوند. سایر عوارض جانبی نیز ممکن است تا هفته‌ها پس از انجام درمان طول بکشد. معمولاً توصیه می‌شود در رابطه با بهبود و یا تشدید عوارض جانبی روش‌های تارگت‌تراپی و اینکه کدام‌یک از عوارض جانبی و چگونه فرد بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهد، با پزشک خود مشورت کنید.

هزینه تارگت تراپی

هزینه تارگت تراپی بستگی شدیدی به داروهایی که برای شما تجویز شده است دارد. قیمت داروهای این درمان، بسته به شرایط سرطان شما است. از طرف دیگر مواردی مانند دستمزد پزشک و مراقبت های لازم در طول درمان نیز می توانند در مجموع هزینه هایی برای شما داشته باشند.

تغییرات در بیضه ها می تواند نشانه یک بیماری خوش خیم شایع مانند عفونت یا کیست یا یک بیماری کمتر شایع مانند سرطان بیضه باشد. خود آزمایی بیضه ها یکی از بهترین روشهای تشخیص زودهنگام تغییرات در بیضه است. اگر در هنگام خودآزمایی بیضه توده یا تغییرات دیگری را تشخیص دادید، به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عوارض جانبی بعد از عمل پروستات چیست؟عوارض جانبی بعد از عمل پروستات چیست؟

پروستات غده ای است که در زیر مثانه، جلوی راست روده قرار دارد. نقش مهمی در بخشی از دستگاه تناسلی مردان که مایعات حامل اسپرم را تولید می کند، ایفا می کند.جراحی برای برداشتن جزئی یا کامل پروستات پروستاتکتومی نامیده می شود. شایع ترین علل جراحی پروستات سرطان پروستات و بزرگ شدن پروستات است. ... ادامه مطلب

آیا هر توده ای در بیضه سرطان است؟آیا هر توده ای در بیضه سرطان است؟

توده‌ های کیسه بیضه ناهنجاری‌ هایی در کیسه‌ ی پوستی آویزان در پشت آلت تناسلی (اسکروتوم) هستند. کیسه بیضه شامل بیضه‌ ها و ساختار های مرتبط با آن است که اسپرم و هورمون‌ های جنسی مردانه را تولید، ذخیره و انتقال می‌ دهد. ... ادامه مطلب

روشهای جراحی سرطان کلیهروشهای جراحی سرطان کلیه

در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینه‌های درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. ... ادامه مطلب

تغذیه بیماران مبتلا به سرطان کلیهتغذیه بیماران مبتلا به سرطان کلیه

از جمله بیماری های کلیوی خطرناک که همواره جان انسان ها را تهدید کرده است ، سرطان کلیه است . خوب است بدانید نوع تغذیه ، تاثیر بسزایی در پیشگیری و درمان سرطان کلیه دارد . در این مقاله به بررسی تغذیه بیماران مبتلا به سرطان کلیه می پردازیم . ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین