آیا سرطان مثانه درمان قطعی دارد؟
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان مثانه / آیا افراد مبتلا به سرطان مثانه درمان می شوند؟

آیا افراد مبتلا به سرطان مثانه درمان می شوند؟

سرطان مثانه یک نوع سرطان شایع است که از سلول‌های مثانه شروع می‌شود. مثانه یک اندام عضلانی توخالی در قسمت پایین شکم است که ادرار را ذخیره می‌کند.

سرطان مثانه اغلب در سلول‌هایی (سلول‌های اوروتلیال) که داخل مثانه را پوشانده‌اند، شروع می‌شود. سلول‌های اوروتلیال نیز در کلیه‌ها و لوله‌های حالب که کلیه‌ها را به مثانه متصل می‌کنند، یافت می‌شوند. سرطان اوروتلیال می‌تواند در کلیه‌ها و حالب‌ها نیز اتفاق بیفتد، اما در مثانه بسیار شایع‌تر است.

اکثر سرطان‌های مثانه در مراحل اولیه، زمانی که سرطان به شدت قابل درمان است، تشخیص داده می‌شوند. اما حتی سرطان‌های مثانه در مراحل اولیه نیز می‌توانند پس از درمان موفقیت آمیز عود کنند. به همین دلیل، افراد مبتلا به سرطان مثانه معمولاً برای سال‌ها پس از درمان به آزمایش‌های پیگیری نیاز دارند تا سرطان مثانه عودکننده را تشخیص دهند.

برخی از بدخیمی یا سرطان های مثانه پس از درمان، که ممکن است جراحی سرطان مثانه باشد یا شیمی درمانی و ... مجددا عود می‌کنند. این حالت از جمله در سرطان‌هایی با رشد سریع و غیرتهاجمی بیشتر مشاهده می‌شود. این مسئله بر اهمیت تشخیص درست نوع سرطان و روش درمانی استفاده‌شده تاکید می‌کند. همچنین باید به این مسئله نیز توجه داشت که تشخیص سرطان و بدخیمی‌های مثانه در مراحل اولیه‌ی خود تاثیر بسیار مهمی در احتمال موفقیت روش‌های درمان سرطان مثانه خواهد داشت. اگر با علائم بدخیمی مثانه مواجه شدید؛ می‌توانید به ارولوژیست مراجعه نمایید تا با تشخیص به موقع بیماری شما، ریسک احتمالی مواجهه با عوارض سخت را به حداقل ممکن کاهش دهند.

درمان سرطان مثانه:

گزینه‌های درمانی سرطان مثانه به عوامل متعددی از جمله نوع سرطان، درجه سرطان و مرحله سرطان بستگی دارد که به همراه سلامت کلی فرد و ترجیحات درمانی در نظر گرفته می‌شود.

درمان سرطان مثانه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ترکیبی از رویکردهای درمانی ممکن است توسط پزشک توصیه شود.

درمان سرطان مثانه

جراحی سرطان مثانه:

رویکردهای جراحی سرطان مثانه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

روشی برای تشخیص سرطان مثانه و حذف سرطان‌های محدود به لایه‌های داخلی مثانه است، آن سرطان‌هایی که هنوز مهاجم عضلانی نیستند. در طول این عمل، جراح یک حلقه سیم الکتریکی را از طریق یک سیستوسکوپ به مثانه وارد می‌کند. جریان الکتریکی در سیم برای بریدن یا سوزاندن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. همچنین ممکن است از لیزر پرانرژی استفاده شود.

از آن‌جایی که پزشکان این روش را از طریق مجرای ادرار انجام می‌دهند، هیچ بریدگی (برشی) در شکم خود نخواهید داشت.

به عنوان بخشی از روش TURBT، پزشک ممکن است تزریق یکباره داروی کشنده سرطان (شیمی درمانی) را به مثانه برای از بین بردن سلول‌های سرطانی باقیمانده و جلوگیری از عود سرطان توصیه کند. دارو برای مدتی در مثانه شما باقی می‌ماند و سپس تخلیه می‌شود.

روش جراحی برای برداشتن تمام یا بخشی از مثانه است. در طی یک سیستکتومی جزئی، جراح تنها بخشی از مثانه را که حاوی یک تومور سرطانی است، برمی‌دارد. سیستکتومی رادیکال عملی است برای برداشتن کل مثانه و غدد لنفاوی اطراف.

در مردان، سیستکتومی رادیکال معمولاً شامل برداشتن پروستات و وزیکول‌های منی می‌شود. در زنان، سیستکتومی رادیکال ممکن است شامل برداشتن رحم، تخمدان‌ها و بخشی از واژن باشد.

سیستکتومی رادیکال را می‌توان از طریق یک برش در قسمت تحتانی شکم یا با چندین برش کوچک با استفاده از جراحی رباتیک انجام داد.

پس از سیستکتومی رادیکال، جراح باید راه جدیدی برای خروج ادرار از بدن ایجاد کند (انحراف ادرار). یکی از گزینه‌های انحراف ادرار، بازسازی مثانه است. جراح یک مخزن کروی شکل از قطعه‌ای از روده ایجاد می‌کند. این مخزن که اغلب مثانه جدید نامیده می‌شود، در داخل بدن قرار دارد و به مجرای ادرار متصل می‌شود. مثانه جدید به اکثر افراد اجازه می‌دهد تا به طور طبیعی ادرار کنند. تعداد کمی از افراد در تخلیه مثانه جدید مشکل دارند و ممکن است نیاز به استفاده دوره‌ای از کاتتر برای تخلیه کلیه ادرار از مثانه داشته باشند.

برای این نوع انحراف ادرار، جراح یک لوله (مجرای روده‌ای) با استفاده از قطعه‌ای از روده ایجاد می‌کند. این لوله از حالب‌ها که کلیه‌ها را تخلیه می‌کند به سمت خارج بدن کشیده می‌شود، جایی که ادرار در کیسه‌ای (کیسه اروستومی) که روی شکم پوشیده می‌شود، تخلیه می‌شود.

در طول این نوع روش انحراف ادرار، جراح از بخشی از روده برای ایجاد یک کیسه کوچک (مخزن) برای نگهداری ادرار، واقع در داخل بدن استفاده می‌کند. فرد هر روز چند بار با استفاده از کاتتر ادرار را از مخزن از طریق سوراخی در شکم تخلیه می‌کند.

شیمی درمانی سرطان مثانه:

درشیمی درمانی داروهایی استفاده می‌شود که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد. شیمی درمانی برای سرطان مثانه معمولاً شامل دو یا چند دارو است که به صورت ترکیبی استفاده می‌شوند.

داروهای شیمی درمانی که تجویز می‌شود، عبارتند از:

پرتو درمانی سرطان مثانه:

پرتودرمانی از پرتوهای انرژی قدرتمند مانند اشعه ایکس و پروتون برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند. در پرتودرمانی سرطان مثانه معمولاً از دستگاهی استفاده می‌شود که در اطراف بدن حرکت کرده و پرتوهای انرژی را به نقاط دقیق هدایت می‌کند.

گاهی اوقات پرتودرمانی با شیمی درمانی برای درمان سرطان مثانه در شرایط خاص، مانند زمانی که جراحی مطلوب نیست، ترکیب می‌شود.

ایمونوتراپی سرطان مثانه:

ایمونوتراپی یک درمان دارویی است که به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان کمک می‌کند.

ایمونوتراپی به روش‌های زیر صورت می‌پذیرد:

درمان هدفمند سرطان مثانه:

داروهای درمان هدفمند بر روی نقاط ضعف خاص موجود در سلول‌های سرطانی تمرکز دارند. با هدف قرار دادن این نقاط ضعف، درمان‌های دارویی هدفمند می‌توانند باعث مرگ سلول‌های سرطانی شوند. ممکن است سلول‌های سرطانی آزمایش شوند تا ببینند آیا درمان هدفمند احتمالاً مؤثر است یا خیر.

در صورتی که سایر درمان‌ها کمکی نکرده باشند، درمان هدفمند ممکن است گزینه‌ای برای درمان سرطان پیشرفته مثانه باشد.

بهبودی و احتمال عود سرطان مثانه:

بهبودی زمانی است که سرطان در بدن قابل تشخیص نباشد و علائمی وجود نداشته باشد. این موضوع را می‌توان «بدون شواهدی از بیماری» یا NED نیز نامید.

بهبودی ممکن است موقت یا دائمی باشد. این عدم اطمینان باعث می‌شود بسیاری از افراد نگران بازگشت سرطان باشند. در حالی که بسیاری از بهبودی‌ها دائمی هستند، مهم است که با پزشک خود در مورد احتمال بازگشت سرطان صحبت کنید. درک خطر عود و گزینه‌های درمانی ممکن است به شما کمک کند در صورت بازگشت سرطان احساس آمادگی بیشتری کنید.

اگر سرطان پس از درمان اولیه عود کند، سرطان عودکننده نامیده می‌شود. ممکن است در همان مکان (به نام عود موضعی)، نزدیک (عود منطقه‌ای) یا در مکان دیگری (عود دور، که به عنوان متاستاز نیز شناخته می‌شود) عود کند.

هنگامی که این اتفاق می‌افتد، یک چرخه آزمایشی جدید دوباره شروع می‌شود تا هرچه بیشتر در مورد عود سرطان اطلاعات کسب کنید. پس از انجام این آزمایش، شما و پزشکتان در مورد گزینه‌های درمانی صحبت خواهید کرد.

به طور کلی، سرطان‌های مثانه غیر تهاجمی عضلانی که در همان محل تومور اصلی یا در جای دیگری در مثانه عود می‌کنند، ممکن است به روشی مشابه سرطان اول درمان شوند. با این حال، اگر سرطان پس از درمان به بازگشت خود ادامه دهد، سیستکتومی رادیکال ممکن است توصیه شود. جراحی برای از بین بردن سرطان‌های مثانه که در خارج از مثانه عود می‌کنند، دشوارتر است و اغلب با روش‌های درمانی با استفاده از درمان سیستمیک، پرتودرمانی یا هر دو درمان می‌شوند. پزشک همچنین ممکن است آزمایش‌های بالینی را پیشنهاد کند که در حال مطالعه روش‌های جدید برای درمان این نوع سرطان عودکننده هستند.

همشهریان گرامی؛ در صورت مشاهده هرگونه علامتی از بیماری سرطان بیضه، توصیه می‌شود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید؛ تا با تشخیص زود هنگام و اقدامات درمانی به موقع، از وخامت بیماری جلوگیری کنید. برای آشنایی با علائم بدخیمی بیضه کلیک کنید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کار غده پروستات چیست؟کار غده پروستات چیست؟

پروستات یک غده کوچک به اندازه یک توپ پینگ پنگ با قابلیت ارتجاعی است که در عمق کشاله ران، بین قاعده آلت تناسلی و راست روده قرار دارد.عملکرد صحیح پروستات برای تولید مثل بسیار مهم است زیرا بخشی از ترکیبات منی را که با اسپرم بیضه ها مخلوط می شود، فراهم می کند. ... ادامه مطلب

آیا مردان جوان هم به بزرگی پروستات مبتلا میشوند؟آیا مردان جوان هم به بزرگی پروستات مبتلا میشوند؟

اگرچه احتمال بزرگی پروستات در جوانی کم است اما تحت تأثیر عواملی مثل ژنتیک رژیم غذایی و داشتن اضافه وزن ممکن است با این عارضه در جوانان نیز دیده شود ... ادامه مطلب

علت خارج شدن مایع سفید بعد از ادرار یا همراه با آنعلت خارج شدن مایع سفید بعد از ادرار یا همراه با آن

در برخی مردان پس از ادرار، مقداری مایع منی خارج می شود که معمولاً مشکل آفرین نیست. . دلیل معمول و ساده خروج منی همراه یا پس از ادرار می تواند کمک به خ ... ادامه مطلب

جراحی پروستات به روش رادیکال پروستاتکتومیجراحی پروستات به روش رادیکال پروستاتکتومی

پروستاتکتومی رادیکال نوعی جراحی برای برداشتن کل غده پروستات و غدد لنفاوی اطراف آن برای درمان افراد مبتلا به سرطان پروستات است. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین