لیتوتریپسی سنگ کلیه و سنگ حالب
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات ادراری / سنگ شکنی با امواج صوتی لیتوتریپسی چگونه است؟

سنگ شکنی با امواج صوتی لیتوتریپسی چگونه است؟

هنگامی که موادی که به طور معمول از طریق کلیه‌ها دفع می‌شوند در مجاری ادراری باقی می مانند، ممکن است متبلور شوند و به یک سنگ کلیه تبدیل شوند. اگر سنگ‌ ها از کلیه رها نشوند، می‌توانند هنگام عبور از معابر باریکتر مجاری ادراری گیر کرده و در آن ناحیه مستقر شوند. بیشتر سنگ‌های کلیوی که ایجاد می‌شوند به اندازه کافی کوچک هستند که بدون مداخله می‌توانند از آن عبور کنند. با این حال، در حدود 20 درصد موارد، این سنگ از 2 سانتیمتر (حدود یک اینچ) بزرگ تر است و ممکن است نیاز به درمان داشته باشد. لیتوتریپسی یک روش غیر تهاجمی برای درمان سنگ‌ کلیه می‌ باشد که برای عبور کردن از مسیر ادراری خیلی بزرگ هستند. لیتوتریپسی از امواج متمرکز شده اولتراسوند یا امواج شاک ویو برای هدف قرار دادن سنگ‌هایی که محل آنها توسط فلوروسکوپی (نوعی از تصویر برداری اشعه ایکس) یا سونوگرافی (امواج صوتی با فرکانس بالا) مشخص شده است، استفاده می‌شود. امواج شاک ویو باعث می‌شوند تا سنگ‌های که بسیار بزرگ هستند، به سنگ‌های کوچک تر شکسته شوند تا بتوانند راحت تر از مجرای ادراری عبور نمایند. لیتوتریپسی به افراد این اجازه را می‌دهد تا سنگ‌های کلیه یا مجاری ادراری خود را بدون استفاده از روش‌های تهاجمی مانند جراحی، از بین ببرند. پزشک شما برای اینکه بتواند از این امواج برای از بین بردن سنگ‌ها استفاده نماید، باید به طور کامل محل و اندازه سنگ را به وسیله امواج اشعه ایکس یا سونوگرافی تشخیص دهد.

تشخیص عملکرد و سلامت بیضه ها از جمله اقداماتی است که توسط متخصص اورولوژی انجام می شود. اورولوژی یک تخصص در جراحی است که وظیفه تشخیص و درمان بیماری های دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

کاربرد دستگاه لیتوتریپسی

سنگ‌شكني با استفاده از امواج، روشي براي درمان سنگ‌هاي كليوي و حالبي است كه نيازي به جراحي ندارند. در اين روش، امواج پرقدرت از بدن عبور داده مي‌شود تا سنگ‌ها به قطعات كوچكي به اندازه ی دانه‌هاي شن شكسته شوند. سنگ‌هاي شكسته شده، به علت كوچكي اندازه‌شان مي‌توانند از مجاري ادراري عبور كنند.

مزایای لیتوتریپسی

اصلي‌ترين مزيت اين روش اين است كه بيمار براي درمان سنگ‌هاي ادراري خود نيازي به عمل جراحي نخواهد داشت. در نتيجه در استفاده از اين روش عوارض جانبي اقامت در بيمارستان، هزينه و زمان بهبودي به نحو چشمگير كاهش مي‌يابد.

سنگ شکنی با امواج صوتی لیتوتریپسی

انواع لیتوتریپسی

اگر سنگ‌ها از مسیر مجاری ادراری عبور نکنند، می‌توانند به کلیه‌ها و مجاری ادراری آسیب وارد کنند. زمانی که داروها نمی‌توانند کمکی به عبور سنگ‌ها از مجاری ادراری کنند، جراحی سنگ حالب به روش لیتوتریپسی می‌تواند سنگ‌ها را خرد کند و آنها را به تکه‌های کوچکی تبدیل کند تا قادر به عبور از طریق مجرای ادرار باشند.

در حال حاضر دو نوع لیتوتریپسی مورد استفاده قرار می‌گیرند، این دو روش عبارتند از:

  1. لیتوتریپسی امواج شوک خارج از بدن (ESWL)
  2. لیتوتریپسی با کمک لیزر

لیتوتریپسی با کمک لیزر در بعضی موارد به صورت اختصاری به شکل TUL (یورتروسکوپی منعطف و لیتوتریپسی لیزری) نامیده می‌شود؛ زیرا پزشک از دستگاهی به نام یورتروسکوپ برای انجام این درمان استفاده می‌کند. هر دو این روش‌های درمانی می‌توانند به حذف سنگ‌های مزاحم به شکلی سریعی و کارآمد کمک کنند. نوع درمانی که پزشک برای فرد پیشنهاد می‌کند به مسائل مختلفی بستگی دارد، مسائلی نظیر نوع سنگ کلیه و وضعیت کلی سلامتی فرد در تعیین نوع روش درمانی تجویز شده مؤثر هستند.

مراقبت های لازم قبل از لیتوتریپسی

سنگ شکنی با امواج صوتی لیتوتریپسی چگونه است؟

از آنجایی که سنگ شکنی با این روش کاملاً غیر تهاجمی است، بیشتر درمان های مربوط به آن به شکل سرپایی انجام می شوند. وقتی که بیمار به اندازه کافی در بیهوشی قرار گرفت، یک دستگاه ایکس ری مورد استفاده قرار می گیرد تا محل دقیق سنگ ها در کلیه را شناسایی کند. امواج شوک (چند صد تا دو هزار) را به سمت سنگ منعکس خواهند کرد. تنظیم قدرت موج شوک و همچنین ضریب سرعتی که امواج به سمت سنگ فرستاده می شوند باید مد نظر قرار گیرد. هدف در حین انجام این پروسه درمانی، رساندن درصد خرد شدن سنگ کلیه افراد به ماکسیموم و همچنین کاهش احتمال آسیب رسیدن به کلیه و نواحی اطراف در اثر امواج خواهد بود. در حالت عمومی این پروسه حدود یک ساعت است.

مراقبت های بعد از لیتوتریپسی

کاندید نامناسب انجام لیتوتریپسی

لیتوتریپسی برای این دسته از افراد مناسب نیست:

  1. زنان باردار
  2. بیمارانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند یا بیمارانی که اختلالات خونریزی دارند.
  3. مصرف آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون باید حداقل ۱ هفته قبل از انجام لیتوتریپسی، متوقف شود.
  4. بیماران با عفونت مزمن کلیوی زیرا برخی از تکه های سنگ ممکن است عبور نکنند، در نتیجه باکتریها کاملاً از کلیه ها حذف نمی شوند.
  5. بیماران با انسداد یا بافت زخم در حالب که مانع از عبور تکه های سنگ می شود.
  6. بیمارانی که به پاکسازی فوری کامل مواد سنگ نیاز دارند.
  7. بیمارانی با سنگ کلیه ساخته شده از سیستین زیرا این سنگ ها به خوبی با لیتوتریپسی تجزیه نمی شوند.
  8. بیماران با پیس میکر قلبی باید قبل از انجام لیتوتریپسی، پزشک خود را در جریان قرار دهند. لیتوتریپسی در بیمارانی که پیس میکر قلبی دارند با تأیید پزشک اقدامات احتیاطی صورت می گیرد. برخی از انواع پیس میکر که در شکم جاسازی شده اند ممکن است در طول لیتوتریپسی آسیب ببینند.

عوارض جانبی لیتوتریپسی

هزینه عمل لیتوتریپسی

تجهیزات مصرفی حین عمل، روز های بستری در بیمارستان، آزمایشات مورد نیاز از نظر پزشک، داروها، خدمات پاراکلینیکی مثل تصویربرداری بسته به تشخیص پزشک یا جراحی شما و مشاوره یا ویزیت پزشکان برای هر فرد متفاوت از فرد دیگر است و نمی توان به طور قطعی قبل از مراجعه به بیمارستان قیمت دقیق را تعیین نمود.

تغییرات در بیضه ها می تواند نشانه یک بیماری خوش خیم شایع مانند عفونت یا کیست یا یک بیماری کمتر شایع مانند سرطان بیضه باشد. خود آزمایی بیضه ها یکی از بهترین روشهای تشخیص زودهنگام تغییرات در بیضه است. اگر در هنگام خودآزمایی بیضه توده یا تغییرات دیگری را تشخیص دادید، به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دلایل بی اختیاری ادرار عصبی و روش های درمان آندلایل بی اختیاری ادرار عصبی و روش های درمان آن

بی‌ اختیاری ادرار عصبی از دست دادن نا خواسته ادرار است. بی‌ اختیاری استرسی یا عصبی زمانی اتفاق می‌ افتد که حرکت یا فعالیت فیزیکی، مانند سرفه، خنده، عطسه، دویدن یا بلند کردن اجسام سنگین به مثانه شما فشار (استرس) وارد می‌کند و باعث نشت ادرار می‌ شود. ... ادامه مطلب

بهترین روش افزایش قطر آلت تناسلیبهترین روش افزایش قطر آلت تناسلی

افزایش قطرتناسلی نه تنها برای مردان موثر است بلکه به نحوی برای همسرشان نیز مزیت دارد. زیرا با گذشت زمان زنان ممکن است دچار شلی واژن شوند که می شوند ... ادامه مطلب

سرطان بیضه شایع ترین سرطان در مردان جوانسرطان بیضه شایع ترین سرطان در مردان جوان

سرطان بیضه در مقایسه با انواع دیگر سرطان‌ ها نادر است. سرطان بیضه تا حدود بسیار زیادی قابل ‌درمان است، حتی در صورتی که توده‌ ی سرطانی به خارج از بیضه‌ ها نیز گسترش پیدا کرده باشد. بسته به نوع و مرحله پیشرفت سرطان بیضه، ممکن است درمان متفاوتی دریافت شود. ... ادامه مطلب

کیست اپیدیدیم یا اسپرماتوسل چیست و چگونه درمان می شود؟کیست اپیدیدیم یا اسپرماتوسل چیست و چگونه درمان می شود؟

کیست اپیدیدیم یا اسپرماتوسل یک کیسه غیرطبیعی است که در اپیدیدیم ایجاد می‌ شود. اپیدیدیم لوله کوچک و پیچ خورده‌ ای است که در بالای بیضه قرار دارد و اسپرم را جمع‌آوری و منتقل می‌ کند. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین