علت سوزش ادرار مکرر در زنان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات ادراری / علل و درمان سوزش ادرار در زنان

علل و درمان سوزش ادرار در زنان

علائم این بیماری در مردان و زنان می‌ تواند متفاوت باشد، اما هر دو گروه آن را به صورت سوزش یا خارش توصیف می ‌کنند که سوزش رایج ‌ترین علامت گزارش شده‌ ی آن است. درد یا سوزش می ‌تواند هنگام ادرار یا بعد از آن ایجاد شود که سوزش هنگام ادرار اغلب به دلیل عفونت و بعد از آن ممکن است نشانه ‌ی مشکلی در مثانه یا پروستات باشد. در مردان درد در آلت تناسلی قبل و بعد از ادرار می‌ تواند وجود داشته باشد. همچنین علائم در زنان می ‌تواند داخلی یا خارجی باشد که درد داخلی می ‌تواند علامت عفونت ادراری بوده و درد خارج از ناحیه‌ ی واژن، می ‌تواند ناشی از التهاب یا تحریک پوست حساس این ناحیه باشد.

اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مرد را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها مبتلا هستید با متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

علل سوزش ادرار در زنان

علل سوزش ادرار در زنان متفاوت می باشد. عفونت های ادراری و عفونت های مقاربتی از جمله شایع ترین علل سوزش ادرار در زنان محسوب می شود. در بررسی علل سوزش ادرار در زنان متخصص زنان نقش بسزایی ایفا می کند.
سوزش ادرار در زنان مشکلی شایع است که معمولا در لوله مجرای ادرار که ادرار را از مثانه خارج می کند، احساس می شود. درد حین ادرار کردن می تواند در ناحیه تناسلی نیز احساس شود.

سوزش ادرار در زنان

سوزش ادرار در زنان در واقع ادرار کردن با علائمی همچون درد و یا سوزش، تیر کشیدن یا خارش مجرای ادرار است. این‌ ها رایج ‌ترین علائمی هستند که اکثر افراد حداقل یک‌ بار در طول زندگی خود تجربه می‌ کنند.
دیزاوری یا همان درد و سوزش ادرار در زنان معمولاً به دلیل انقباض عضله مثانه و انقباضات مجرای ادرار اتفاق می ‌افتد که در نهایت باعث تماس ادرار با پوشش مخاطی ملتهب می‌ شود. این تماس گیرنده‌ های درد را تحریک می‌ کند و باعث احساس درد و یا سوزش می‌ شود.
البته مشکلات دیگر هم می ‌توانند از طریق مکانیسم‌ های مختلف باعث سوزش ادرار بانوان شوند. همچنین، لازم است سوزش ادرار در بانوان را از علائم دیگری که دلیلشان می ‌تواند ناراحتی مثانه به علت افزایش حجم آن باشد متمایز کنیم. درد سوپراپوبیک (درد زیر شکم) و درد رتروپوبیک از جمله این علائم هستند.

علت سوزش ادرار در زنان

علت سوزش ادرار در زنان می ‌تواند به دلایل مختلفی باشد. خوشبختانه بیشتر عوامل ایجادکننده سوزش ادرار در زنان قابل درمان هستند. در زیردلایل احتمالی سوزش ادرار در زنان همراه با علائم دیگری که ممکن است در کنار آن ‌ها وجود داشته باشند آورده شده است:

در بسیاری از موارد علت سوزش ادرار در زنان، عفونت دستگاه ادراری (UTI) است. این نوع عفونت هنگامی اتفاق می ‌افتد که باکتری‌ های اضافی در جایی از مجاری ادراری جمع شوند. این قسمت از بدن از کلیه‌ ها به مثانه و از آنجا تا پیشابراه منتقل می‌ شود و ادرار را به خارج از بدن منتقل می ‌کند.

علل و درمان سوزش ادرار در زنان

گاهی اوقات علت سوزش ادرار در زنان به دلیل عفونت‌ های مقاربتی (STI) است. عفونت های مقاربتی مانند کلامیدیا، سوزاک و تبخال همگی می ‌توانند بر دستگاه ادراری تأثیر بگذارند و هنگام ادرار منجر به سوزش یا درد شوند.علائم ممکن است بسته به نوع STI متفاوت باشد. به عنوان مثال، تبخال هرپس معمولاً باعث ایجاد ضایعاتی شبیه تاول در اندام تناسلی می‌ شود.

سنگ کلیه مجموعه ‌ای از موادی مانند کلسیم یا اسید اوریک است که در کلیه یا اطراف کلیه ‌ها جمع می ‌شوند و سنگ‌ های سختی می ‌سازند. گاهی سنگ کلیه در نزدیکی ناحیه ورود ادرار به مثانه قرار می ‌گیرد. این موضوع می ‌تواند باعث سوزش ادرار در زنان شود.

درمان سوزش ادرار در زنان

درمان سوزش ادرار در زنان به عامل آن بستگی دارد:

این عفونت‌ ها، که معمولاً توسط باکتری ایجاد می‌ شوند، با آنتی بیوتیک ‌های خوردنی قابل درمان هستند. برای پیلونفریت شدید همراه با تب بالا، لرز و استفراغ ممکن است آنتی بیوتیک به صورت وریدی تزریق شود.

اگر علت سوزش ادرار در زنان عفونت پیشابراه باشد پزشک آن را با آنتی بیوتیک درمان می ‌کند. نوع آنتی‌بیوتیک مورد استفاده بستگی به این دارد علت سوزش ادرار در زنان کدام نوع عفونت است.

اگر پزشک علت سوزش ادرار در زنان تریکومونیازیس و واژینوز باکتریایی تشخیص دهد، برای درمان آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. عفونت‌ های مخمری با دارو های ضدقارچی درمان می‌ شوند که ممکن است به صورت قرص خوردنی مصرف شوند یا به عنوان شیاف یا کرم واژینال استفاده شوند.

چگونه سوزش ادرار را از بین ببریم ؟

تعیین علت درد اولین مرحله از درمان این بیماری است که این کار باید توسط پزشک با آزمایش صورت گیرد. تجویز آنتی بیوتیک برای سوزش ادرار ممکن است اولین دارویی باشد که پزشک برایتان در نظر می ‌گیرد که می‌ تواند برخی از عفونت‌ های ادراری، باکتریایی و برخی از STIها را درمان کند. همچنین ممکن است پزشک دارویی برای آرام شدن مثانه ‌ی تحریک شده‌ ی شما تجویز کند. سوزش هنگام ادرار اگر ناشی از عفونت باکتریایی باشد معمولاً پس از شروع مصرف دارو به سرعت از بین می ‌رود. فراموش نکنید که همیشه دارو ها را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید.اما برخی عفونت‌ های دیگر ممکن است روند درمان آهسته ‌تری داشته باشد، گاهی ممکن است تا ۴ ماه برای بهبودی مجبور به مصرف دارو باشید.

پماد برای سوزش ادرار

همان ‌طور که اشاره کردیم ابتدا باید دلیل سوزش و درد هنگام ادرار مشخص شود تا بتوان بهترین دارو برای برطرف کردن آن تجویز کرد. بنابراین قبل از اینکه بدون نسخه اقدام به تهیه‌ ی پماد برای سوزش هنگام ادرار داشته باشید، توصیه می ‌کنم با یک پزشک متخصص مشورت کرده و آزمایشات لازم را انجام دهید.

درمان سوزش ادرار با رژیم غذایی

دیگر درمان‌ های خانگی

  1. فرد مبتلا به این بیماری نباید در معرض تابش خورشید و گرما قرار گیرد. تعریق، آب زیادی از بدن می ‌گیرد و ادرار را کم و غلیظ می ‌کند. دفع ادرار غلیظ از مجاری ادراری موجب تحریک و سوزش می ‌شود.
  2. به محض نیاز به ادرار نسبت به تخلیه مثانه خود اقدام کنید تا خطر عفونت و سوزش را کاهش دهید.
  3. از خوردن غذا های پر ادویه و شیرین پرهیز کنید.
  4. بهداشت روزانه را رعایت کنید.
  5. در زنان بعد از ادرار نحوه‌ ی خشک کردن باید از جلو به سمت عقب باشد.
  6. از پوشیدن لباس‌ های تنگ خودداری کنید.
  7. التهاب ممکن است در اثر مقاربت جنسی، استحمام، صابون، دستمال توالت معطر و اسپرم‌کش ‌ها ایجاد شود که با تشخیص درست و به موقع علت، می‌توان به راحتی آن را درمان کرد.

سوزش ادرار یک بیماری بسیار شایع است که دلایل بسیاری می ‌تواند داشته باشد و گاهی این دلایل در مردان و زنان متفاوت است. با توجه به دلیل ابتلا به آن، نوع درمان نیز متفاوت است که در صورت مشاهده‌ ی هر یک از علائم بیمار باید سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرد. حتی اگر در گذشته مبتلا بوده و توسط پزشک درمان شده‌ اید در مورد ابتلا جدید نباید از همان دارو ها استفاده کنید. ممکن است این بار سوزش شما دلیل دیگری داشته و مصرف داروی گذشته برایتان عواقب به دنبال داشته باشد. بنابراین مراجعه به پزشک بهترین و مطمئن‌ ترین راهکار در این موضوع است.

در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینه‌های درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. اگرچه زمان، یک فاکتور مهم در درمان سرطان است؛ اما بهتر است قبل از انجام روندهای درمانی، نسبت به کسب اطلاعات در مورد هر یک از آنها اقدام گردد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان های دستگاه ادارای - تناسلی مانند سرطان کلیه به فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) مراجعه نمایید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مدت زمان زنده ماندن اسپرم چقدر است؟مدت زمان زنده ماندن اسپرم چقدر است؟

پس از ورود اسپرم ها به دستگاه تناسلی زن ، بیشتر آنها طی یک یا دو روز از بین می روند اما برخی از آنها تا پنج روز هم زنده می مانند و بنابراین، بیشترین مدت زمانی که یک اسپرم قادر است در مایع گردنه رحم یا رحم زنده بماند پنج روز است. ... ادامه مطلب

آیا وازکتومی قابل برگشت است؟آیا وازکتومی قابل برگشت است؟

عمل برگشت وازکتومی مسیر ورود اسپرم به مایع منی را دوباره وصل می کند.بیشتر اوقات، انتهای بریده شده لوله دوباره وصل می شود.در برخی موارد، انتهای عروق به اپیدیدیم متصل می شود.هنگامی که لوله ها به هم متصل می شوند، اسپرم می تواند دوباره از طریق مجرای ادرار جریان یابد. ... ادامه مطلب

توضیحاتی درباره جراحی میکروسکوپیک واریکوسلتوضیحاتی درباره جراحی میکروسکوپیک واریکوسل

واریکوسل مجموعه‌ ای از رگ‌ های (رگ‌های خونی) بزرگ شده (گشاد شده) موجود در کیسه بیضه است. این بیماری در کنار و بالای یک یا هر دو بیضه (بیضه) رخ می‌ دهد. رگ‌ هایی که در اثر این بیماری آسیب می‌ بینند آنهایی هستند که در طناب بیضه قرار دارند. ... ادامه مطلب

آیا سرطان پروستات با دفعات انزال ارتباط دارد؟آیا سرطان پروستات با دفعات انزال ارتباط دارد؟

برخی از پزشکان معتقدند که انزال در مردان، از طریق خارج کردن مواد شیمیایی مضر موجود در منی، می تواند باعث مراقبت بیشتر از غده پروستات شود. این هم ممکن است که انزال در واقع هیچ ارتباطی با مراقبت از پروستات نداشته باشد.در این بخش به ارتباط سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی اشاره کرده ایم. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین