عوارض سرطان بیضه چیست؟
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان بیضه / سرطان بیضه با چه عوارضی همراه است؟

سرطان بیضه با چه عوارضی همراه است؟

به رشد غیر طبیعی و تکثیر سلول های بخشی از بیضه که به نواحی اطراف اندام های نیز گسترش پیدا می کنند، سرطان بیضه گفته می شود. سلول های سرطانی بیضه، توده های جامد و از جنس بافت بیضه هستند و می توانند به بافت های مجاور نیز حمله کنند. این توده ها درون کیسه بیضه قرار دارند و جنس کیسه بیضه از جنس زیر پوست آلت تناسلی است. علت بروز سرطان بیضه نیز همانند سایر بیماری های سرطان تا به امروز مشخص نشده است؛ ولی عواملی در بروز این بیماری می توانند دخیل باشند.

آنچه در این مطلب میخوانید

در مقایسه با انواع دیگر سرطان، سرطان بیضه نادر است؛ اما شایع‌ترین سرطان در مردان بین ۱۵ تا ۳۵ سال محسوب می‌شود. سرطان بیضه از دسته سرطان هایی است که در صورت تشخیص در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است و بیمار می تواند طول عمر عادی داشته باشد. این سرطان حتی در مراحل پیشرفته نیز قابل درمان است؛ اما تأثیرات دائمی بر کیفیت زندگی جنسی بیمار می تواند بگذارد. در صورت درمان مناسب، احتمال مرگ در اثر این سرطان بسیار کم است.

علت‌ سرطان بیضه

علت اصلی ایجاد سرطان بیضه هنوز ناشناخته است. سرطان بیضه زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌های سالم در بیضه دچار یک تغییر غیرطبیعی شوند. سلول‌های سالم به شکلی منظم رشد کرده و تقسیم می‌شوند تا عملکرد طبیعی بدن ما را حفظ کنند؛ اما گاهی اوقات برخی از سلول‌ها دچار ناهنجاری می‌شوند. در نتیجه‌ی این ناهنجاری، رشد طبیعی سلول‌ها از کنترل خارج شده و باعث افزایش غیرطبیعی تعداد سلول‌ها (که معمولاً ظاهری غیرطبیعی نیز دارند) می‌شوند. سلول‌های تجمع‌یافته، در بیضه یک توده ایجاد می‌کنند. تقریباً تمام سرطان‌های بیضه در سلول‌های زایا سلول‌های موجود در بیضه که اسپرم نابالغ تولید می‌کنند شروع می‌شوند. اینکه چه چیزی باعث غیرطبیعی شدن سلول‌های زایا و تبدیل شدن آنها به سرطان می‌شود، مشخص نیست.

عوامل خطر سرطان بیضه

گرچه دانشمندان کاملاً از این که علات اصلی ایجاد سرطان بیضه چه چیزی است مطمئن نیستند؛ اما چند عامل که ممکن است خطر ابتلای مردان به این بیماری را افزایش دهند وجود دارند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:

  1. کریپتورکیدیسم ( عدم نزول بیضه ها): اگر بیضه ها در هنگام تولد نزول پیدا نکنند، خطر بیشتری در آینده برای ابتلا به سرطان وجود دارد.
  2. اختلالات مادرزادی: نوزاد پسری که با اختلالات آلت تناسلی، کلیه یا بیضه متولد میشود.
  3. فتق اینگوئینال (مغبنی): نوزادان پسری که با فتقی در ناحیه مغبن خود متولد میشوند.
  4. داشتن سرطان بیضه پیشین: اگر مردی دارای سرطان باشد، درمقایسه با شخصی که هیچ وقت سرطان نداشته است، احتمال بیشتری دارد که بیضه ی دیگر او نیز دچار سرطان شود.
  5. پیشینه خانوادگی: شخصی که یکی از نزدیکان او سرطان بیضه دارند، در مقایسه با دیگران احتمال بیشتری برای ابتلا به این نوع سرطان دارد.
  6. رشد غیرطبیعی بیضه: بیماری هایی مانند سندرم کلاین فلتر ، بیماری ای که در آن بیضه به صورت طبیعی رشد نمی کند، ممکن است خطر ابتلای فرد به این نوع سرطان را افزایش دهد.
  7. ارکیت اوریونی: این یکی از عوارض ناشایع اوریون است که در آن یک یا هر دو بیضه ملتهب میشوند.
  8. نژاد: سرطان بیضه دربین مردان قفقازی در مقایسه با مردان آفریقایی یا آسیایی تبار شایع تر است. میزان بالایی دربین اسکاندیناوی، آلمانی و نیوزیلندی مشاهده شده است.

علائم سرطان بیضه

شایع ترین علائم سرطان بیضه عبارتند از:

  1. یک توده یا تورم در کیسه بیضه که ممکن است دردناک باشد یا نباشد.
  2. احساس سنگینی در کیسه بیضه
  3. درد مبهم یا احساس فشار در قسمت پایینی شکم یا کشاله ران
  4. به وجود آمدن برجستگی بر روی بیضه یا بزرگ شدن یکی از بیضه ها
  5. درد مبهم در ناحیه شکم و کشاله ران
  6. تجمع ناگهانی مایع در داخل کیسه بیضه
  7. درد یا ناراحتی در یکی از بیضه ها یا در کیسه بیضه
  8. بزرگی یا لمس دردناک سینه ها
  9. کمر درد

سرطان بیضه معمولاً یکی از بیضه ها (بیضه راست یا بیضه چپ) را درگیر می کند.

عوارض سرطان بیضه

انواع سرطان بیضه

بیضه استخراج شده برای تعیین نوع سرطان بیضه در آزمایشگاه آنالیز می شود. نتیجه ی آزمایش نوع سرطان بیضه، روش درمانی مناسب و دیگر موارد را تعیین می کند.
به طور کلی دو نوع تومور سرطانی در بیضه به وجود خواهد آمد:

  1. سمینوما: تومورهای سمینوما در همه گروه های سنی رخ می دهد؛ اما اگر مرد میانسال به سرطان بیضه مبتلا شود، احتمال ابتلا به سمینوما بیشتر خواهد بود. به طور کلی تومور سرطانی سمینوما به اندازه ی تورمورهای دیگر تهاجمی نیست.
  2. غیرسمینوما: تومورهای غیرسمینوما در سنین پایین تری ایجاد می شوند و سریع رشد و گسترش پیدا می کنند. انواع مختلفی از تومورهای غیرسمینوما وجود دارد از جمله کوریوکارسینوما، کارسینوم جنینی، تراتوم و تومور کیسه زرده.

مراحل سرطان بیضه

تعیین مراحل سرطان اطلاعات مهمی را ارائه می‌دهد که به تعیین روش درمانی کمک می‌کند. برای مثال با تعیین مرحله سرطان می‌توان اندازه تومور و میزان گسترش سرطان را مشخص کرد.

در این مرحله سلول‌های غیرطبیعی رشد کرده‌اند، اما هنوز در داخل بیضه‌ها هستند. به این مرحله نئوپلازی سلول زایا در محل (GCNIS) نیز گفته می‌شود.

در مرحله اول سرطان، به بیضه محدود می‌شود؛ اما شاید عروق خونی یا غدد لنفاوی مجاور بیضه‌ها را نیز درگیر کرده باشد.

در مرحله دوم سرطان به غدد لنفاوی پشت شکم بیمار و نه در جای دیگر گسترش یافته است.

در مرحله سوم نیز سرطان به غدد لنفاوی فراتر از شکم گسترش یافته است. علاوه بر این فرد شاهد متاستاز سلول‌های سرطانی در سایر اندام‌ها نیز خواهد بود.

عوارض سرطان بیضه

این سرطان در بیشتر موارد کشنده و تهدیدآمیز نیست. با تشخیص به‌موقع و شروع روش درمانی صحیح و مؤثر می‌توان رشد سلول‌های غیرطبیعی در این بخش از دستگاه تناسلی مردان را متوقف نمود. زمانی فرد دچار سرطان بیضه می‌شود که DNA یک یا تعدادی از سلول‌های سالم در بیضه دچار تغییر و جهش شود. جهش ژنتیکی در سلول‌های بیضه سبب رشد غیرطبیعی و تکثیر آن بیش از نیاز بدن می‌شود. به‌تدریج این سلول‌های غیرطبیعی تجمع کرده، انباشته‌شده و تشکیل یک توده سرطانی را می‌دهند.
اگرچه سرطان بیضه بسیار قابل درمان است؛ اما همچنان می تواند به سایر قسمت های بدن شما سرایت کند. ازجمله نشانه‌های شایع متاستاز این سرطان می‌توان به احساس درد در شکم، احساس درد در کمر و همچنین درد و ناراحتی در ناحیه پهلو‌ها اشاره نمود. از دیگر نشانه‌های توسعه‌یافتگی سرطان بیضه به دیگر اندام‌ها و بافت‌های بدن می‌توان به تورم اندام تحتانی، اختلالات گوارشی و تنگی نفس، سرفه و درد قفسه سینه اشاره نمود. اگر یک یا هر دو بیضه برداشته شود، باروری شما نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.

روش های درمان سرطان بیضه

نتایج به دست آمده از روش های تشخیصی مانند آزمایش ها و عکس برداری ها، ابتلا به سرطان بیضه و همچنین نوع سرطان را تعیین می کنند. از طرفی به کمک این نتایج می توان میزان رشد و پیشرفت سلول های سرطانی را به دست آورد. پزشک متخصص با در نظر گرفتن شرایط بیمار و ارزیابی دقیق نتایج، بهترین شیوه درمانی برای بیمار را انتخاب می کند. در ادامه به بررسی روش های درمان بیماری سرطان بیضه می پردازیم.

رایج ترین و مهم ترین روش درمانی سرطان بیضه، انجام عمل جراحی با هدف برداشتن بیضه عنوان می شود. بسته به شرایط بیمار، در برخی موارد اقدام به خارج کردن غدد لنفاوی نیز می کنند. این جراحی با ایجاد برش در ناحیه کشاله ران و دسترسی به بیضه ها انجام می شود.

در این روش برای از بین بردن سلول های سرطانی از پرتوهای اشعه ایکس با دوز بالا استفاده می کنند. در برخی موارد پس از انجام جراحی برای پیشگیری از رشد مجدد سلول های سرطانی از روش پرتو درمانی استفاده می کنند. پرتو درمانی روشی برای مهار کردن سلول های سرطانی بیضه از نوع سمینوما است.

با توجه به این که بیماری سرطان بیضه در چه مرحله ای قرار دارد، از روش شیمی درمانی استفاده می کنند. به مصرف یا تزریق داروهای شیمیایی مانند سیس پلاتین، بلئومایسین و اتوپوزید به صورت وریدی روش شیمی درمانی گفته می شود.

برای آگاهی از مراحل و انواع سرطان کلیه کلیک کنید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
هیدروسل چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟هیدروسل چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟

هیدروسل مجموعه‌ ای از مایع در غشای بیضه است که باعث تورم در کیسه بیضه می‌ شود. زنان نیز ممکن است هیدروسل را در امتداد کانال نوک تجربه کنند اما بسیار نادر است. ... ادامه مطلب

مرحله بندی و انواع سرطان کلیهمرحله بندی و انواع سرطان کلیه

کلیه از اعضای حیاتی بدن ما است که گاهی سلول‌ های آن دچار جهش میشوند. این جهش باعث میشود تا سلول‌ ها از کنترل خارج ‌شده و بیش ‌از حد تقسیم و تکثیر شوند ... ادامه مطلب

هرپس یا تبخال تناسلی چیست و چطور درمان میشود؟هرپس یا تبخال تناسلی چیست و چطور درمان میشود؟

تبخال دستگاه تناسلی یک عفونت شایع جنسی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس با عبارت مخفف شده ایجاد می شود. مهمترین راه انتشار ویروس هرپس سیمپلکس را می توان تماس جنسی دانست. در این بخش به معرفی تبخال تناسلی پرداخته ایم. ... ادامه مطلب

دیرانزالی چیست؟دیرانزالی چیست؟

دیر انزالی یا انزال معیوب مشکلی است که در بسیاری از موارد برای درمان آن هیچ اقدامی انجام نمی شود. وجود این مشکل تاثیر زیادی بر روی سلامت رابطه جنسی زوجین می گذارد و باعث عدم رضایت، رابطه همراه با درد، رابطه با بی میلی می شود. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین