جراحی واریکوسل چه عوارضی دارد؟
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ناباروری مردان / عوارض عمل واریکوسل چیست؟

عوارض عمل واریکوسل چیست؟

واریکوسل به بزرگ شدن رگ‌های بیضه گفته میشود. هنگامی که یکی از عروق بیضه واریسی میشود فرایند گردش خون به سایر نواحی دستگاه تولید مثل مختل می‌گردد. کیسه بیضه وظیفه محافظت از بیضه ها را برعهده دارد. از آنجایی که به علت واریسی شدن این رگ‌ها، خون نمی‌تواند به قلب برگردد درون کیسه بیضه جمع می شود و باعث بزرگ شدن غیرطبیعی رگ‌ها خواهد شد. این وضعیت می‌تواند باعث کاهش تعداد اسپرم شود. جراحی واریکوسل با هدف برطرف کردن این رگ‌های بزرگ انجام می گردد تا گردش خون به اندام‌های تولید مثل به طور صحیح انجام شود. عمل واريكوسل اگر توسط ارولوژيست مجرب انجام شود احتمال عوارض را به حداقل مي رساند.

درمان واریکوسل و ناباروری مرتبط با آن، توسط متخصصان اورولوژی قابل بررسی می‌باشد. همشهریان گرامی! شما می‌توانید در صورت مشاهده علائم واریکوسل به اورولوژیست در اصفهان مراجعه نمایید.

علت واریکوسل

پزشکان علت اصلی واریکوسل را تشخیص نداده اند ولی احتمال قوی ناشی از اختلالاتی است که در جریان خون رگ های وريدی بیضه رخ می دهد. این رگ ها خون را از بیضه ها به بیرون می رانند. در صورتی که جریان خون در این رگ ها به درستی برقرار نشود، می تواند باعث احتباس خون و گشادی رگ ها شود. در نتیجه واریکوسل روی می دهد. واريكوسل در٩٠٪‏ موارد در سمت چپ وجود دارد كه علت آن ورود وريد بيضه به وريد كليه و سپس به وريد اجوف است كه نسبت به بيضه ي راست مسير طولاني تري را طي ميكند.

عمل واریکوسل

علائم واریکوسل

  1. اتساع و بزرگی سیاهرگ ها در کیسه بیضه
  2. کاهش تعداد اسپرم و تنبلی آن
  3. تشدید درد بیضه ها حین ایستادن و کاهش آن در حالت درازکش
  4. تشدید درد بیضه ها در هوای گرم
  5. تشدید درد بیضه ها با انجام فعالیت های سنگین
  6. از بین رفتن درد هنگام خوابیدن
  7. احساس سنگینی در بیضه ها
  8. احساس توده مانند در بیضه ها

روش‌های تشخیص واریکوسل

سونوگرافی بیضه به تشخیص واریکوسل کمک می‌کند. این روش کاربردی‌ترین روش برای تعیین اندازه آن و شناسایی آسیب شناسی‌های مختلف این اندام است. اغلب، این سونوگرافی همراه با یک دستگاه داپلر انجام می‌شود که به پزشک اجازه می‌دهد عروق کیسه بیضه را مشاهده کرده و بازگشت خون وریدی را (اصطلاحاً ریفلاکس)، یعنی افزایش قطر وریدها را تشخیص دهد.

اسپرموگرام برای تشخیص واریکوسل. اگر مراحل اولیه واریکوسل عملاً با حالت طبیعی متفاوت نباشد، تغییرات زیر را می‌توان بررسی کرد:

  1. کاهش تعداد اسپرم‌های فعال
  2. کاهش تعداد یا عدم وجود کامل اسپرم در منی
  3. کمبود اسپرم
  4. وجود بسیاری از اسپرم‌های مرده
  5. مطالعه سطح هورمون‌های جنسی: تستوسترون، هورمون FGS، پرولاکتین، استرادیول، هورمون لوتئین ساز در مورد تشخیص افتراقی ناباروری مردان با واریکوسل استفاده می‌شود.
  6. اوروگرافی. این به شناسایی بیماری‌های مرتبط کمک می‌کند: افتادگی کلیه، هیدرونفروز، ناهنجاری‌های سیستم ادراری.

آمادگی برای عمل واریکوسل

  1. شب قبل از جراحی ممکن است نیاز باشد موهای زائد ناحیه ی کشاله ران، کیسه ی بیضه و انتهای آلت تناسلی را از بین ببرید. این کار را شب قبل برای جلوگیری از تحریک پوست آن ناحیه در حین جراحی انجام دهید.
  2. بعد از نیمه شب چیزی نخورید. جراح شما ممکن است وعده های غذایی یا نوشیدنی های روز قبل را محدود کند.
  3. صبح جراحی دوش بگیرید و ناحیه ی جراحی را پاکیزه کنید. یک لیف زدن ملایم بدون تحریک پوست مناسبترین راه است.
  4. قبل از جراحی راجع به داروهایی که مصرف میکند با پزشکتان مشورت کنید، به خصوص اگر داروهای ضد غلظت خون یا دیابت مصرف میکنید.

انواع روش عمل واریکوسل

روش‌های مختلفی برای جراحی واریکوسل وجود دارد. جراحی به‌منظور بازگشت جریان خون طبیعی به بیضه انجام می‎شود. پس از قطع وریدهای متورم بیضه، تولید هورمون تستوسترون نیز بهبود پیدا می‌کند. انواع روش‌های جراحی واریکوسل عبارت‌اند از:

ملاحظات دوره بهبودی یا ریکاوری

زمان بهبودی پس از جراحی واریکوسل می تواند ۱ تا ۲ هفته به طول انجامد. باید تا ۴ هفته پس از جراحی از داشتن رابطه جنسی خودداری شود.

عوارض عمل واریکوسل

این موارد، بزرگ ترین خطرات جراحی واریکوسل هستند که فرد باید بداند:

هیدروسل

هیدروسل، تجمع مایع در درون یا اطراف کیسه بیضه است. این مورد به علت مختل شدن جریان لنف در حین جراحی به وجود می آید. هیدروسل می تواند بزرگ شده و در موارد نادر پاره شود. همچنین می تواند سبب ایجاد یک احساس فشار در کیسه بیضه شده یا همراه با درد باشد. ممکن است جهت از بین بردن هیدروسل به یک عمل جراحی دیگر نیاز باشد. احتمال بروز این عارضه با استفاده از میکروسکوپ کاهش می یابد.

آسیب به شریان

شریان ها خون غنی از اکسیژن و مواد غذایی را به اعضای بدن از جمله بیضه ها می رسانند. شریان ها و ورید ها در بدن می توانند نزدیک به هم بوده و ممکن است در حین جراحی واریکوسل، یک شریان آسیب بیند. شریانی که در جراحی واریکوسل بیشترین احتمال آسیب را دارد شریان بیضه ای است و این وضعیت می تواند به صدمه دیدن بیضه منجر شود. این آسیب، در ۱۲ تا ۲۴ درصد مواقع در عمل های جراحی باز اتفاق می افتد. استفاده از میکروسکوپ، مشاهده عروق خونی را بهبود بخشیده و در فرایند میکروسرجیکال کمتر از ۱ درصد مواقع شریان ها آسیب می بینند.

برخی از بدخیمی یا سرطان های مثانه پس از درمان مجددا عود می‌کنند. این حالت از جمله در سرطان‌هایی با رشد سریع و غیرتهاجمی بیشتر مشاهده می‌شود. این مسئله بر اهمیت تشخیص درست نوع سرطان و روش درمانی استفاده‌شده تاکید می‌کند. همچنین باید به این مسئله نیز توجه داشت که تشخیص سرطان و بدخیمی‌های مثانه در مراحل اولیه‌ی خود تاثیر بسیار مهمی در احتمال موفقیت روش‌های درمان سرطان مثانه خواهدداشت. اگر با علائم بدخیمی مثانه مواجه شدید؛ می‌توانید به دکتر امیر بهنام فر فلوشیپ جراحی سرطانهای دستگاه ادراری تناسلی در اصفهان مراجعه نمایید تا با تشخیص به موقع بیماری شما، ریسک احتمالی مواجهه با عوارض سخت را به حداقل ممکن کاهش دهند.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دلایل بی اختیاری ادرار عصبی و روش های درمان آندلایل بی اختیاری ادرار عصبی و روش های درمان آن

بی‌ اختیاری ادرار عصبی از دست دادن نا خواسته ادرار است. بی‌ اختیاری استرسی یا عصبی زمانی اتفاق می‌ افتد که حرکت یا فعالیت فیزیکی، مانند سرفه، خنده، عطسه، دویدن یا بلند کردن اجسام سنگین به مثانه شما فشار (استرس) وارد می‌کند و باعث نشت ادرار می‌ شود. ... ادامه مطلب

انزال دیر رس یا دیر انزالی چیست؟انزال دیر رس یا دیر انزالی چیست؟

دیر انزالی یا انزال دیررس، مشکلی است که در بسیاری از موارد برای درمان آن هیچ اقدامی انجام نمی شود. وجود این مشکل تأثیر زیادی بر روی سلامت رابطه جنسی زوجین می گذارد و باعث عدم رضایت، رابطه همراه با درد و رابطه با بی میلی می شود. ... ادامه مطلب

تنگی مجرای ادرار و درمان آن با استنتتنگی مجرای ادرار و درمان آن با استنت

استنت در پزشکی، به لوله ای گفته می شود که شبیه به توری از جنس فلز بوده که در یک لوله یا مجرایی طبیعی در بدن قرار داده می شود. این استنت برای درمان مشک ... ادامه مطلب

بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی چیست؟بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی چیست؟

بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی یک بیماری غیرسرطانی ناشی از بافت اسکار فیبری است که روی آلت تناسلی ایجاد می‌ شود و باعث نعوظ‌ های منحنی و دردناک می‌ شود. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین