علل اختلال نعوظ
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ناباروری مردان / آیا اختلال نعوظ درمان قطعی دارد؟

آیا اختلال نعوظ درمان قطعی دارد؟

هنگامی که مردان از نظر جنسی تحریک می‏شوند هورمون‌ها، عضلات، اعصاب و رگ‌های خونی همه با هم کار می‌کنند تا نعوظ ایجاد شود. سیگنال‌های عصبی که از مغز به آلت تناسلی مرد ارسال می‌شود، عضلات را برای انقباض تحریک می‌کند و این کار اجازه ورود جریان خون بیشتر به بافت آلت تناسلی مرد می‌دهد تا نعوظ ایجاد شود. پس از آن رگ‏های خونی آلت تناسلی بسته می‏شوند تا نعوظ برای مدت مشخصی حفظ شود.

در بر‌هه‌هایی از زندگی یک مرد، رسیدن به نعوظ یا حفظ آن ممکن است با مشکل و اختلال همراه باشد. به عبارتی دیگر، اختلال نعوظ زمانی رخ می‏دهد که نتوانید نعوظ به دست آمده را تا پایان رابطه جنسی حفظ کنید یا اصلاً نعوظ ایجاد نشود. به چنین وضعیتی، ‏اختلال نعوظ (ED)، ناتوانی جنسی و اختلال در عملکرد جنسی می‌گویند. توجه داشته باشید که اگر این اختلال به صورت گهگاهی ایجاد شود، می‌تواند مشکل ساز نباشد؛ اما اگر این اختلال به بیش از 50% موارد رسید، به طور حتم باید درمان شود.

اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان از جمله اختلال نعوظ را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

دلایل اختلال نعوظ

در بسیاری از موارد، اختلال نعوظ دلیل جسمی دارد. دلایل رایج عبارتند از:

مغز نقش اصلی را در تحریک شروع یک سری وقایع فیزیکی بازی می‌کند‌، این وقایع باعث نعوظ و شروع احساس جنسی می‌شود‌. برخی از عوامل در این احساس جنسی تداخل ایجاد کرده و باعث بروز و یا بدتر شدن اختلال نعوظ می‌شوند. این عوامل عبارتند از:

علل اختلال نعوظ

علائم اختلال نعوظ

وجود پایدار و مزمن علائم زیر می‌تواند حاکی از اختلال نعوظ باشد:

  1. مشکل در رسیدن به نعوظ
  2. مشکل در نگه‌داشتن نعوظ
  3. کاهش میل جنسی

عوامل خطر اختلال نعوظ

هر چه سن فرد بیش‌تر شود، نعوظ کامل زمان بیش‌تری خواهد برد و ممکن است آلت مدت زمان کمتری در حالت نعوظ باقی بماند. برای اینکه آلت مدت طولانی‌تر در این حالت بماند باید تماس مستقیم بیشتری برقرار شود.عوامل خطر متعددی باعث اختلال نعوظ می‌شوند، این عوامل شامل:

درمان اختلال نعوظ

شدت اختلال و عدم نعوظ اغلب در سه مقیاس درجه بندی می شود: خفیف، متوسط و شدید. اختلال نعوظ شدید به عدم نعوظ کامل یا نعوظ نشدن کامل نیز معروف است. اولین قدم در درمان اختلال نعوظ تعیین سطح در این مقیاس است.

درمان عدم نعوظ شامل موارد زیر است:

تشخیص اختلال نعوظ

اختلال نعوظ ارتباط نزدیکی با افزایش سن دارد تا حدی به این دلیل که مردان میانسال، اغلب به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیابت مبتلا هستند. پزشکان اغلب هنگام تشخیص ED در مردان جوان رویکرد گسترده تری را اتخاذ می کنند. علاوه بر معاینه فیزیکی، پزشک سابقه پزشکی و خانوادگی شما را بررسی می کند تا عوامل خطری که ممکن است داشته باشید را بررسی کند. آنها همچنین از شما در مورد داروهایی که مصرف می کنید، سؤال خواهند کرد. پزشک همچنین سؤالات خاصی در مورد وضعیت شما می‌پرسد، از جمله زمانی که مشکل شروع شده است، شدت آن چقدر است و در زندگی شما چه می گذرد. شروع ناگهانی ED یا دوره های متناوب ED حاکی از یک علت روان زا است. در حالی که شروع تدریجی ED یا ED ثابت بیشتر نشان دهنده یک علت ارگانیک است. آزمایش ها و روش های دیگری وجود دارد که پزشک ممکن است برای تشخیص ED از آنها استفاده کند، از جمله:

  1. آزمایش خون و ادرار برای بررسی علائم بیماری قلبی، دیابت، بیماری تیروئید و مشکلات هورمونی (از جمله تستوسترون پایین)
  2. سونوگرافی دوبلکس آلت تناسلی، آزمایشی که می تواند در مطب پزشک انجام شود. معمولاً برای القای نعوظ نیاز به تزریق دارد و می تواند جریان خون شریانی و وریدی را برای کمک به شناسایی مشکل یا اطمینان از عملکرد طبیعی عروق نشان دهد.
  3. آنژیوگرافی آلت تناسلی، شکلی از اشعه ایکس با استفاده از رنگ کنتراست تزریقی برای تجسم گردش خون در آلت تناسلی
  4. تست ترکیبی تزریق و تحریک درون غاری (CIS)، یک آزمایش ساده در مطب با استفاده از داروی تزریقی و تحریک دستی یا بصری برای ارزیابی کیفیت نعوظ
  5. تست تمبر تشدید آلت تناسلی شبانه (NPT)، یک تست ساده در خانه که در آن چهار تا شش تمبر پستی به دور ساقه آلت تناسلی می پیچند تا بررسی کنند که آیا نعوظ شبانه دارید (که با پارگی یا شکستگی تمبرها مشخص می شود).
  6. RigiScan، دستگاهی مشابه NPT که از یک سری حسگرهای حلقه دار برای اندازه گیری گرفتگی و سفتی آلت تناسلی در هنگام خواب استفاده می کند.
  7. اگر تصور شود که علت آن روانی باشد، ممکن است پزشک شما را به یک روانشناس ارجاع دهد. شما می توانید با این متخصص در مورد هر عامل جنسی، رابطه یا سلامت روانی که ممکن است به ED شما کمک کند صحبت کنید.

عوارض اختلال نعوظ

مشکلات ناشی از این اختلال عبارتند از:

پیشگیری از اختلال نعوظ

بهترین راه پیشگیری از اختلال نعوظ ، در پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم و مدیریت بیماری‌ها است، برای مثال:

برخی از بدخیمی یا سرطان های مثانه پس از درمان، که ممکن است جراحی سرطان مثانه باشد یا شیمی درمانی و ... مجددا عود می‌کنند. این حالت از جمله در سرطان‌هایی با رشد سریع و غیرتهاجمی بیشتر مشاهده می‌شود. این مسئله بر اهمیت تشخیص درست نوع سرطان و روش درمانی استفاده‌شده تاکید می‌کند. همچنین باید به این مسئله نیز توجه داشت که تشخیص سرطان و بدخیمی‌های مثانه در مراحل اولیه‌ی خود تاثیر بسیار مهمی در احتمال موفقیت روش‌های درمان سرطان مثانه خواهد داشت. اگر با علائم بدخیمی مثانه مواجه شدید؛ می‌توانید به ارولوژیست مراجعه نمایید تا با تشخیص به موقع بیماری شما، ریسک احتمالی مواجهه با عوارض سخت را به حداقل ممکن کاهش دهند.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
آیا التهاب پروستات درمان می شود؟آیا التهاب پروستات درمان می شود؟

پروستاتیت یک بیماری اغلب دردناک است که شامل التهاب پروستات و گاهی اوقات نواحی اطراف پروستات می‌ شود. مردان مبتلا به پروستاتیت التهابی بدون علامت علائمی ندارند. پزشک ممکن است پروستاتیت التهابی بدون علامت را هنگام آزمایش سایر اختلالات دستگاه ادراری یا دستگاه تناسلی تشخیص دهد. ... ادامه مطلب

آیا روش جراحی، برای درمان سرطان کلیه مناسب است؟آیا روش جراحی، برای درمان سرطان کلیه مناسب است؟

درمان سرطان کلیه متمرکز بر حذف تومور از بدن است. سرطان کلیه ای که به سایر اندام های بدن گسترش پیدا کرده است، تنها با جراحی قابل‌ درمان نیست. ... ادامه مطلب

شایع ترین بدخیمی های دستگاه تناسلی مردانشایع ترین بدخیمی های دستگاه تناسلی مردان

سیستم تولید مثل مردان از قسمت های داخلی (درون بدن) و خارجی (خارج بدن) تشکیل شده است. گاهی ممکن است دستگاه تناسلی مردان که شامل بخشهای متعددی می‌گردد؛ درگیر بیماری و بدخیمی های این ناحیه شود. از شایع ترین بدخیمی های دستگاه تناسلی آقایان می‌توان به سرطان پروستات، بیضه و آلت تناسلی اشاره کرد ... ادامه مطلب

عمل تنگی مجرای ادراری به چه مراقبتهایی نیاز دارد و عوارض آن چیست؟عمل تنگی مجرای ادراری به چه مراقبتهایی نیاز دارد و عوارض آن چیست؟

اکثر بیماران بعد از جراحی تنگی مجرای ادرار سریع بهبود پیدا می‌ کنند. ممکن است چند هفته زمان برای کاهش تورم و بهبودی کامل ناحیه جراحی نیاز باشد ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین