علل علائم و درمان تبخال تناسلی | آیا تبخال تناسلی خطرناک است؟
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ناباروری مردان / هرپس یا تبخال تناسلی چیست و چطور درمان میشود؟

هرپس یا تبخال تناسلی چیست و چطور درمان میشود؟

تبخال دستگاه تناسلی یک عفونت شایع جنسی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس با عبارت مخفف شده (HSV) ایجاد می شود. مهمترین راه انتشار ویروس هرپس سیمپلکس را می توان تماس جنسی دانست. بعد از عفونت اولیه، ویروس در بدن شما پنهان می شود و می تواند چندین بار در سال دوباره فعال شود. این بیماری می تواند باعث درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی شما شود؛ اما ممکن است هیچ علائم و نشانه ای از تبخال دستگاه تناسلی نداشته باشید. ذکر این نکته مهم است که در صورت آلودگی، حتی اگر هیچ زخم قابل مشاهده ای نداشته باشید، این بیماری می تواند در رابطه جنسی و راه های مقاربتی، مسری باشد. هیچ درمانی برای تبخال دستگاه تناسلی وجود ندارد؛ اما استفاده از برخی داروها می توانند علائم را کاهش دهند و همچنین خطر ابتلا به دیگران را نیز کاهش دهند.

اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان از جمله کاهش عملکرد جنسی مردان را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

علل تبخال تناسلی

سایر مواردی که خطر ابتلا به تبخال تناسلی را افزایش می‌دهد:

هرپس یا تبخال تناسلی

علائم تبخال تناسلی

بیشتر افراد مبتلا به هرپس تناسلی به علت نداشتن هیچگونه علائمی از آلوده بودن خود اطلاعی ندارند. علائم در صورت بروز عبارتند از:

انواع تبخال تناسلی

تبخال یا هرپس تناسلی از طریق یک نوع ویروس به نام هرپس سیمپلکس (HSV:Herpes simplex viruses) به وجود می‌آید. این ویروس به دو نوع تقسیم می‌شود که به شرح زیر می‌باشند:

  1. ویروس هرپس نوع اول (HSV-1)
  2. ویروس هرپس نوع دوم (HSV-2)

نوع اول این ویروس باعث به وجود آمدن تبخال‌های معمولی و نرمال در نواحی لب و دهان فرد می‌شود. نوع دوم هرپس یا HSV-2 منجر به بروز تبخال تناسلی می‌شود و همانطور که در بالا اشاره شد، از طریق روابط جنسی با فرد آلوده منتقل می‌گردد. زخم‌های ایجاد شده‌ اغلب دردناک و عفونی و پر از مایع هستند.

مکان بروز تبخال تناسلی

روشهای کاهش ریسک ابتلا به تبخال تناسلی

تنها راه اجتناب از ابتلا به این بیماری نداشتن رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی است. اگر فعال جنسی هستید، می‌توانید اقدامات زیر را برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری انجام دهید:

چنانچه با فردی که دارای این مشکل است رابطه برقرار می‌کنید، می‌توانید در شرایط زیر، خطر ابتلا به تبخال تناسلی را کاهش دهید:

درمان تبخال تناسلی

اصول کلی تشخیص، معمولاً با دیدن تاول‌ها داده می‌شود؛ اما برای تأیید تشخیص ممکن است مایع داخل تاول در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد. درمان با هدف تخفیف علائم و پیشگیری از عوارض صورت می‌گیرد. معمولاً در درمان اولیه از داروی ضد ویروسی اسیکلوویر (Acyclovir) استفاده می شود.

فرد مبتلا بهتر است از لباس های زیر نخی استفاده کند و برای کاهش درد به هنگام ادرار می‌تواند از آب گرم در ناحیه استفاده کند. نشستن در وان آب گرم که در آن یک قاشق چایخوری نمک ریخته شده باشد، می‌تواند مقداری از درد و ناراحتی ناشی از تاول‌ها را کاهش دهد. حتی المقدور شیوه زندگی خود را تغییر داده تا استرس کمتری به شما وارد شود. در مواردی که تبخال به صورت مکرر عود کند، از داروهای ضد ویروسی نسل بالاتر (همانند ویرابکس:Virabex) به مدت طولانی تر به همراه داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی، برای کاهش احتمال عود، استفاده می شود. فرد مبتلا می تواند از داروهای ضد درد خفیف مثل استامینوفن، برای تسکین درد استفاده کند.

آیا تبخال تناسلی خطرناک است؟

در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینه‌های درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. اگرچه زمان، یک فاکتور مهم در درمان سرطان است؛ اما بهتر است قبل از انجام روندهای درمانی، نسبت به کسب اطلاعات در مورد هر یک از آنها اقدام گردد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان های دستگاه ادارای - تناسلی مانند سرطان کلیه به فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) مراجعه نمایید.




نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عوارض بعد از عمل لاپاراسکوپی در بیماریهای کلیه و مجاری ادراریعوارض بعد از عمل لاپاراسکوپی در بیماریهای کلیه و مجاری ادراری

جراحی لاپاراسکوپی برای درمان بسیاری از تومورهای کلیه و برداشتن کلیه ، برش غدد لنفاوی، برداشتن پروستات، سرطان حالب، بی اختیاری ادرار، بازسازی و ترمیم دستگاه ادراری، درمان سنگ کلیه و بعضی از موارد نقص عملکرد مثانه انجام می شود. ... ادامه مطلب

آیا هر توده ای در بیضه سرطان است؟آیا هر توده ای در بیضه سرطان است؟

توده‌ های کیسه بیضه ناهنجاری‌ هایی در کیسه‌ ی پوستی آویزان در پشت آلت تناسلی (اسکروتوم) هستند. کیسه بیضه شامل بیضه‌ ها و ساختار های مرتبط با آن است که اسپرم و هورمون‌ های جنسی مردانه را تولید، ذخیره و انتقال می‌ دهد. ... ادامه مطلب

خون در منی یا هماتوسپرمی چیست؟خون در منی یا هماتوسپرمی چیست؟

خون در منی را هماتوسپرمی یا هموسپرمی می‌ نامند. دیدن خون در منی می‌ تواند مرد را مضطرب کند. خوشبختانه، معمولا نشان‌ دهنده یک مشکل عمده پزشکی نیست. برای مردان جوان‌ تر از 40 سال بدون هیچ علائم مرتبط و بدون عوامل خطر برای بیماری‌ های زمینه‌ ای، خون در مایع منی اغلب خود به خود ناپدید می‌ شود. ... ادامه مطلب

آیا بستن لوله مردان برگشت پذیر است؟آیا بستن لوله مردان برگشت پذیر است؟

وازکتومی یا عمل بستن لوله ها در مردان، یکی از رایج ترین روش های پیشگیری از بارداری به شکل دائمی است که اغلب درد خاصی نیز ندارد ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین