انواع بدخیمی های دستگاه تناسلی آقایان | متخصص اورولوژی در اصفهان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان آلت تناسلی / شایع ترین بدخیمی های دستگاه تناسلی مردان

شایع ترین بدخیمی های دستگاه تناسلی مردان

جهت پیشگیری و اقدامات درمانی به موقع در ارتباط با بدخیمی های دستگاه تناسلی مردان، بویژه سرطان پروستات، بهتر است سن ۵۰ سالگی را زمان مناسب برای آغاز غربالگری درنظر بگیریم. با این وجود بر اساس نتایج تحقیقات افرادی که برادر، پدر یا فرزند آنها به این بیماری ها مبتلا شده اند؛ تا ۱۲ سال قبل از رسیدن به این سن باید غربالگری آغاز شود. همشهریان گرامی ! جهت پیشگیری از سرطان های دستگاه تناسلی آقایان، می‌توانید به متخصصین اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

دستگاه تناسلی مردان (دستگاه تناسلی مرد به انگلیسی: male reproductive system) گروهی از اندام هایی است که دستگاه تولید مثلی و ادراری آقایان را تشکیل می دهند. سیستم تولید مثل مردان از قسمت های داخلی (درون بدن) و خارجی (خارج بدن) تشکیل شده است. گاهی ممکن است دستگاه تناسلی مردان که شامل بخشهای متعددی می‌گردد؛ درگیر بیماری و بدخیمی های این ناحیه شود. از شایع ترین بدخیمی های دستگاه تناسلی آقایان می‌توان به سرطان پروستات، بیضه و آلت تناسلی اشاره کرد که در ادامه به شرح علائم، علل ودرمان این بیماری ها می‌پردازیم.

سرطان پروستات

پروستات، عضوی در آناتومی تولید مثل است. این غده کوچک مستقیماً زیر مثانه قرار دارد و در تولید و تنظیم دقیق مایع منی نقش دارد. همچنین در تولید هورمون نقش دارد و به تنظیم جریان ادرار کمک می کند. این اندام بخشی از آناتومی جنسی یا تناسلی مردانه است. سایر قسمت‌ها؛ شامل آلت تناسلی، کیسه بیضه و بیضه است. اگر سرطان در غده پروستات ایجاد شود. احتمالا به آرامی رشد خواهد کرد. در موارد نادر، سلولهای سرطانی تهاجمی تر می شوند و سریع تر رشد خواهند کرد و به دیگر بخش های بدن گسترش می یابند. هرچه تشخیص سرطان پروستات سریع تر انجام شود. شانس موثر شدن درمان بیشتر است.

بدخیمی های دستگاه تناسلی آقایان

علائم مشکلات پروستات:

بیماری های پروستات اغلب باعث مشکلاتی در ادرار یا کنترل مثانه می شود. این موارد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تکرار ادرار، اضطراب در ادرار، ادرار در شب، کاهش نیروی ادرار، ادرار فوری و اضطراری

نشانه های کمتر شایع سرطان پروستات:

اگرچه شایع نیست، علائم دیگری از سرطان پروستات نیز ممکن است رخ دهد. در حالی که این علائم دیگر مختص غده پروستات نیست و می توانند به وسیله طیف وسیعی از شرایط و بیماری ها ایجاد شوند اما آنها باید مورد ارزیابی قرار گیرند.

وجود خون در ادرار، شروع ناگهانی اختلال نعوظ، درد در کمر، ناحیه تناسلی یا دنده، از دست دادن کنترل مثانه، کاهش وزن غیر مستقیم مانند تغییر در عادات روده یا تورم در پاها.

علت سرطان پروستات :

سابقه خانوادگی، سن، نژاد و قومیت، منطقه جغرافیای، تغییر ژن

درمان سرطان پروستات:

اولین مرحله برای درمان، مراقبت و انتظار است. این عبارت، به یک برنامه ی فعال مراقبتی بدون سایر درمان های سرطان اشاره دارد و بر اساس امتیاز گلیسون و مرحله سرطان مبتلا به فرم غیرتهاجمی سرطان هستند، استفاده می شود و به شکل بررسی دوره بیماری است. این روش به علت خطر جدی عوارض ادراری و تناسلی موجود در اغلب درمان های سرطان پروستات، استفاده می شود. البته سرطان پروستات تهاجمی معمولا حتی با وجود عوارض ثانویه جدی، باید درمان می شود.

سرطان بیضه

بیضه ها غدد جنسی مردانه هستند. که اسپرم و هورمون تستوسترون تولید می کنند. بیضه ها دو غده گردویی شکل، در داخل کیسه بیضه هستند. کیسه بیضه، کیسه ای از پوست است؛ که در زیر آلت تناسلی قرار دارد.

علت سرطان بیضه:

علت اصلی ایجاد سرطان بیضه هنوز ناشناخته است. سرطان بیضه زمانی ایجاد می شود که سلول های سرطانی (بدخیم) در بافت های بیضه رشد کنند. و باعث افزایش غیرطبیعی تعداد سلول ها (که معمولا ظاهری غیرطبیعی نیز دارند) می شوند. سلول های تجمع یافته، در بیضه یک توده ایجاد می کند.

نشانه های سرطان بیضه :

بزرگ شدن هردو بیضه یا وجود یک توده، درد مبهم در شکم یا کشاله ران، جمع شدن ناگهانی مایع در کیسه بیضه، درد یا ناراحتی در بیضه یا کیسه بیضه، بزرگ شدن یا حساس شدن سینه ها، کمر درد

آیا سرطان بیضه قابل درمان است؟

سرطان بیضه بسیار قابل درمان است. در حالی که تشخیص سرطان همیشه جدی است، خبر خوب در مورد سرطان بیضه این است که در 95 درصد موارد با موفقیت درمان می شود. اگر به موقع درمان شود، میزان درمان به 98 درصد افزایش می یابد. اگرچه خطر ابتلای مرد به آن 1 در 263 است، اما احتمال مرگ او در اثر این بیماری تنها حدود 1 در 5000 است.

سرطان آلت تناسلی

سرطان آلت تناسلی مردان از سلول‌های پوستی آلت شروع شده و به مرور در داخل آن گسترش می‌یابد. سرطان آلت تناسلی نوع نادری از سرطان است که در پوست، یا درون آلت تناسلی ایجاد می‌شود. با وجود نادر بودن این بیماری، در سال‌های متوالی ابتلا به سرطان آلت تناسلی رو به افزایش بوده و طبق تحقیقات ممکن است عمده‌ترین علت این افزایش، تغییر در عادات و رفتارهای جنسی افراد باشد

علت سرطان آلت تناسلی

علت این بیماری هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. اما ختنه کردن شانس ابتلا به سرطان آلت تناسلی را کاهش می دهد.

علائم سرطان آلت تناسلی

خونریزی در هنگام ادرار یا انزال، مشاهده هر گونه اختلال پوستی، برآمدگی، زگیل، و یا احساس خارش در داخل یا خارج آلت تناسلی، تغییر در انزال با توجه به انزال های گذشته، خم شدگی شدید و ایجاد انحنا در آلت تناسلی که سبب درد و یا اختلال در رابطه جنسی شود، هرگونه ترشح غیر طبیعی از آلت تناسلی، احساس درد شدید بعد از وارد شدن ضربه به آلت تناسلی مانند برخورد پا به آلت تناسلی در ورزش های رزمی یا برخورد توپ به آلت تناسلی در بازی فوتبال

درمان سرطان آلت تناسلی:

بیشتر مردانی که این علائم را دارند. به سرطان آلت تناسلی مبتلا نیستند. بلکه این علائم در نتیجه واکنش آلرژیک یا عفونت می باشد. با این حال بهتر است، هرگونه تغییر در آلت تناسلی و علائم مذکور سریعا بررسی شوند تا درمان زود هنگام آغاز شود.

در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینه‌های درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. اگرچه زمان، یک فاکتور مهم در درمان سرطان است؛ اما بهتر است قبل از انجام روندهای درمانی، نسبت به کسب اطلاعات در مورد هر یک از آنها اقدام گردد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان های دستگاه ادارای - تناسلی مانند سرطان کلیه به فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) مراجعه نمایید.




نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کلیه پلی کیستیک چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟کلیه پلی کیستیک چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟

بیماری کلیه پلی کیستیک یک اختلال ارثی است که در آن دسته‌ هایی از کیست‌ ها عمدتاً در کلیه‌ ها ایجاد می‌ شوند و باعث بزرگ شدن کلیه‌ ها و از دست دادن عملکرد آن‌ ها در طول زمان می‌ شوند. کیست‌ ها کیسه‌ های گرد غیرسرطانی حاوی مایع هستند که از نظر اندازه متفاوت بوده و می‌ توانند بسیار بزرگ شوند. ... ادامه مطلب

علائم تومور (سرطان) آلت تناسلی مردانعلائم تومور (سرطان) آلت تناسلی مردان

سرطان آلت تناسلی مردان، بیماری بسیار نادری است. و اگر در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود قابل درمان بوده و جای نگرانی نیست. ... ادامه مطلب

عفونت ادراری چیست؟عفونت ادراری چیست؟

عفونت دستگاه ادراری یا عفونت ادراری، عفونت در هر بخشی از سیستم ادراری است که شامل کلیه‌ ها، مثانه، حالب‌ ها و مجرای ادرار می‌ شود. احتمال ابتلا به عفونت ادراری در زنان زیاد است. ... ادامه مطلب

علت به وجود آمدن کیست کلیهعلت به وجود آمدن کیست کلیه

اگر کیست های کلیوی بیش از حد بزرگ شوند، ممکن است عفونی، دردناک و سبب به وجود آمدن علائمی دیگر شوند.بیماری کلیه پلی کیستیک وضعیتی ژنتیکی است که می توان ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین