علت علائم و درمان سرطان بیضه | متخصص اورولوژی در اصفهان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان بیضه / بیماری سرطان بیضه چیست؟

بیماری سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه رشد سرطانی سلول های بیضه می‌ باشد که اغلب به صورت یک توده سفت بدون درد در بیضه خود را نشان می‌ دهد . سرطان بیضه شایع‌ ترین سرطان در مردان ۲۰ تا ۳۵ ساله است ، اما ممکن است در هر سنی دیده شود . احتمال ابتلای هر مردی به این سرطان ۰٫۴٪ است . به‌ طور کلی این سرطان اگر متاستاز نداده باشد بالای نود درصد باشیمی درمانی و سایر روشها، قابل درمان است . سرطان ممکن است در یک یا هر دو بیضه به وجود آید .در این مقاله به بررسی دقیق تر بیماری سرطان بیضه می پردازیم .

در ادامه با علائم سرطان بیضه آشنا خواهید شد. همشهریان گرامی؛ در صورت مشاهده هرگونه علامتی از این بیماری، توصیه می‌شود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید؛ تا با تشخیص زود هنگام و اقدامات درمانی به موقع، از وخامت بیماری جلوگیری کنید.

علائم سرطان بیضه

علائم و نشانه‌ های سرطان بیضه عبارت اند از :

علت سرطان بیضه

علت اصلی ایجاد سرطان بیضه هنوز ناشناخته است . سرطان بیضه زمانی ایجاد می‌ شود که سلول‌ های سالم در بیضه دچار یک تغییر غیر طبیعی شوند . در شرایط طبیعی ، سلول‌ های سالم به شکلی منظم رشد کرده و تقسیم می‌ شوند تا عملکرد طبیعی بدن ما را حفظ کنند . اما گاهی اوقات برخی از سلول‌ ها دچار ناهنجاری می‌ شوند . در نتیجه‌ این ناهنجاری ، رشد طبیعی سلول‌ ها از کنترل خارج شده و باعث افزایش غیر طبیعی تعداد سلول‌ ها ( که معمولا ظاهری غیر طبیعی نیز دارند ) می‌ شوند . سلول‌ های تجمع‌ یافته ، در بیضه یک توده ایجاد می‌ کنند .

تقریبا تمام سرطان‌ های بیضه در سلول‌ های زایا سلول‌ های موجود در بیضه که اسپرم نابالغ را تولید می‌ کنند - شروع می‌ شوند . اینکه چه چیزی باعث غیر طبیعی شدن سلول‌ های زایا و تبدیل شدن آنها به سلول های سرطان می‌ شود ، مشخص نیست .

انواع سرطان بیضه

به طور کلی دو نوع سرطان بیضه وجود دارد :

  1. سمینوما (Seminoma) :تومور های سمینوما در همه‌ گروه‌ های سنی ایجاد می‌ شوند ، اما اگریک فرد مسن به سرطان بیضه مبتلا شود ، امکان بیشتری وجود دارد که سرطان او از نوع سمینوما باشد . سمینوما ها در حالت عمومی به تهاجمی بودن تومور های غیر سمینومایی نیستند .
  2. غیر سمینوما (Nonseminoma) :تومور های غیر سمینوما در سنین پایین ‌تر تشکیل شده و به سرعت هم منتشر می‌ شوند . انواع مختلفی از تومور های غیر سمینومایی شناخته شده است که از آنها می‌ توان به کوریوکارسینوما ، کارسینومای جنینی ، تراتوما و تومور کیسه زرده اشاره کرد .

درمان‌ های سرطان بیضه

درمان سرطان بیضه بسته به میزان پیشرفت بیماری متفاوت است . درمان مشترک در تمام موارد ، خارج کردن بیضه مبتلا به سرطان با استفاده از جراحی است . سایر درمان‌ ها بر اساس میزان گسترش و نوع سرطان انجام می‌ گردد . این درمان‌ ها عبارت اند از : شیمی درمانی ، اشعه درمانی و جراحی وسیع شکمی برای خارج کردن غدد لنفاوی شکم. در صورتی که بیضه سمت دیگر سالم باشد خارج کردن یک بیضه تاثیری در عملکرد جنسی و باروری بیمار ندارد.

آیا سرطان بیضه کشنده است ؟

سرطان بیضه از دسته سرطان هایی است که در صورت تشخیص در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است و بیمار می تواند طول عمر عادی داشته باشد . این سرطان حتی در مراحل پیشرفته نیز قابل درمان است اما می تواند تاثیرات دائمی بر کیفیت زندگی جنسی بیمار بگذارد .

میزان بقا در بیماران مبتلا بیش از ۹۶ درصد است که همین امر نشان دهنده درصد بسیار کم مرگ بر اثر سرطان بیضه است .

ریسک فاکتور های سرطان بیضه

از ریسک فاکتور های این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. بيضه نزول نکرده : مهم ترین ریسک فاکتور در ابتلا به سرطان بیضه ، این مورد می باشد .
  2. سابقه خانوادگى ابتلا به سرطان بيضه : داشتن يك پدر يا برادر با سرطان بيضه ، احتمال ابتلا را افزایش می دهد .
  3. آلودگى به عفونت HIV : مردان ابتلا به HIV از ریسک بالای ابتلا به سرطان بیضه برخوردارند .
  4. وجود كارسينوما اين سيتو در بيضه
  5. ابتلا قبلى به سرطان بيضه
  6. نژاد و يا قوميت خاص : احتمال ابتلا در مردان اروپا و امريكا بالا ، و در مردان آفريقا و آسيا پايين است .
  7. اندازه بدن : مردان بلند قد ، ريسك بالاتری در ابتلا به سرطان بيضه دارند .

سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. شما می‌توانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.




نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
هیپوسپادیاس (Hypospadias) یا ختنه خدادادی چیست؟هیپوسپادیاس (Hypospadias) یا ختنه خدادادی چیست؟

هیپوسپادیس نوعی نقص مادرزادی است که باعث می شود در افرادی که دچار این بیماری هستند، مجرای خروجی مثانه در قسمت زیرین آلت تناسلی قرار بگیرد. هیپوسپادیاس خفیف مشکلی در باروری ایجاد نمی‌کند؛ ولی غالباً امکان بازسازی و ترمیم مجرای ادراری و آوردن سوراخ ادراری برای ایجاد ظاهری بهتر به سر آلت وجود دارد. ... ادامه مطلب

آیا سرطان پروستات با دفعات انزال ارتباط دارد؟آیا سرطان پروستات با دفعات انزال ارتباط دارد؟

برخی از پزشکان معتقدند که انزال در مردان، از طریق خارج کردن مواد شیمیایی مضر موجود در منی، می تواند باعث مراقبت بیشتر از غده پروستات شود. این هم ممکن است که انزال در واقع هیچ ارتباطی با مراقبت از پروستات نداشته باشد.در این بخش به ارتباط سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی اشاره کرده ایم. ... ادامه مطلب

احتباس ادرار و انسداد مجاری ادراری، علل و درماناحتباس ادرار و انسداد مجاری ادراری، علل و درمان

دستگاه ادراری وظیفه دارد خون موجود در بدن را تصفیه کرده و مواد دفعی را از خون جدا کرده و آن را دفع کنند. در بعضی شرایط ممکن است که بدن نتواند این مواد یعنی ادرار را از بدن خارج کنند که به این وضعیت احتباس ادرار می گویند. ... ادامه مطلب

درجه بندی سرطان پروستاتدرجه بندی سرطان پروستات

پروستات غده‌ ای به اندازه گردو است که در پشت قاعده آلت تناسلی، جلوی راست روده و زیر مثانه قرار دارد. مجرای ادرار را احاطه می‌ کند، کانال لوله مانندی که ادرار و منی را از طریق آلت تناسلی حمل می‌ کند. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین